Polska Liga Przeprawowa 2009 "PLP 2009"

Rajdy i imprezy przeprawowe, sportowe, maratony
Np. Dakar, Zmota Challenge, Africa Race, Pomerania, Zmota Trophy, Croatia Trophy, Zmota Sprint, Iron Man Offroad Challenge itp.

Moderator: franc

Awatar użytkownika
Dziadek

Re: Polska Liga Przeprawowa 2009 "PLP 2009"

Post autor: Dziadek »

franc pisze:Raczej tak. Niemniej jednak musi to być załoga rekomendowana przez któregoś z organizatorów :wink:

:|
Tak czy raczej tak :?: :mrgreen:
Awatar użytkownika
margod
Kontakt:

Post autor: margod »

W wielkopolsce zapowiada się ciekawy cykl 3 imperez. http://www.puchar4x4.com/" onclick="window.open(this.href);return false; Może by tak dołączyć je do punktacji ligi. My tu z południa mamy trochę bliżej do nich i łatwiej byłoby nam zapunktować w lidze 8)
@Protetyk nie miałby wymówki, że strasznie daleko :mrgreen:
Awatar użytkownika
Mikado

Post autor: Mikado »

to jak porównywać nieporównywalne :mrgreen:
Lasuch

Post autor: Lasuch »

Pomysł bardzo fajny, popieram i na pewno na Sodomiadzie się pojawie. Kto wie może ta idea zmobilizuje mnie na wypad np na Bobka albo Zmote w sumie nie mam kosmicznie daleko a jeszcze nie zasmakowałem. Z tych imprez byłem tylko u Lecha ale po opiniach zasłyszanych i wyczytanych zapewne tez jest fajna zabawa bez wielkich ciśnień. Mam wielką nadzieję, że ta idea połączenia klasyfikacji imprez nie wpłynie negatywnie na klimat np. Sodomiady i nie zrobi się z tego wyścig po puchary za kilka tysięcy złotych tzw tasiemniec w świetle fleszy :mrgreen: . Byłem na tej imprezie (spotkaniu to może lepsze słowo) jak startowało tam 10 aut i uważam, że impreza cały czas świetnie się rozwija. Oby ten pomysł jeżeli dojdzie do skutku też miał tylko pozytywny wymiar.

Szkoda tylko że te rajdy są tak blisko siebie. Najlepsza opcja to wiosna lato jesień tak żeby mieć szanse (czas) na ewentualną reanimacje auta.
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Post autor: franc »

@margood Z całym szacunkiem ale .......... :wink: Czy fajne to się okaże ?
Te imprezy, które wchodzą w skład PLP mają swoją renomę i jest to bez watpienia TOP 5 w Polsce.
Nawet takie wielkie przedsięwzięcia jak PT, PP są daleko daleko jeżeli chodzi o trasy, organizację i zasady.
Z opini startujących wiem, że i przy Magamie nie mamy się czego wstydzić a terenu jest po stokroć więcej :wink:
Chcemy aby do Ligi dołączały tylko sprawdzone, trudne a nawet piekielnie trudne imprezy a nie wszystko co się w tym kraju organizuję. MY STAWIAMY NA JAKOŚĆ a nie na marketing i te wszystki bełkotliwe hasełka w świetle błyskających fleszy :lol:
Poza tym te 4 imprezy mają niewatpliwie coś co je łączy- KLIMAT. Tego nie zepsuje, żadna rywalizacja ( już nasza w tym głowa-selekcja) czy bezmyślny kol. Lasuch :wink: wyścig po pucharki.
Nie jestem w stanie odpowiedziec na pytanie o gwarancje uczestnictwa w żadnej imprezie, której nie organizuję. Nie moja wina, ze na Sodomiadę czy Zmotę listy zapełniają się w 4 dni po imprezie :mrgreen:
Informację przekażemy tak szybko jak to możliwe.
PS I to nie przez portal Rajdy 4x4- bo ten nie ma wstępu ( przynajmniej do mnie :wink: ) a postaram się, żeby i na całą Ligę :mrgreen:
Awatar użytkownika
Mikado

Post autor: Mikado »

Franc lejesz miód na moje serce :wink: :mrgreen:
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Wszedłem z ciekawości na ten Puchar i ....... przecież to zwykłe ściganki między taśmami są ... :lol: :?:
Przynajmniej tak deklarują organizatorzy. A więc kolejne rajdy w stylu PP czy PT.
Margod Ty weź chociaż raz pojedź na imprezę przeprawową a potem się wypowiadaj bo mi już ręce opadają :roll: :lol:
LIGA PRZEPRAWOWA a nie OFF ROADOWA czy ścigankowa to jest.
Awatar użytkownika
SZCZUR
Kontakt:

Post autor: SZCZUR »

cześć Marcin ,jeśli znajdziesz czas między Argentyną a Wyspą Bożego Narodzenia to wyślij mi fotki "spod kroplówki", bo coś kojażę że robiłeś mi wtedy foty mając szyderczy uśmiech.... szczur4x4@wp.pl
-słyszałeś sieroto o pewnym pilocie, który bardziej, niż pierwszy na orlenie woli być ostatni na ZMOCIE ? http://pl.youtube.com/watch?v=y_Cpu9R4s4g&fmt=18" www.wirtualnyelk.pl/pub
Awatar użytkownika
Krzysio

Post autor: Krzysio »

Franc,temat uczestnictwa na tych imprezach poruszyłem na innym wątku.Powiedziałeś (napisałeś) będą państwo zadowoleni.
Wiesz ja chodzę na codzień w koszulce którą wyjechałem na ostatniej Z :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ,i chciał bym się troszkę zrehabilitować ,więc taki puchar
to dobra okazja :wink:
Jeep Cherokee 4,0 zwolnice mechanik 100% blokady
Jeep Grand Cherokee (plaskacz)
podol

Post autor: podol »

na dzień dzisiejszy podam tylko datę Bobek Trophy 2009-07-03 2009-07-05 wiecej info wkrótce pozdrawiam Podol
Awatar użytkownika
May_13
Kontakt:

Post autor: May_13 »

Juz powstaje "społeczna" lista wpisowa na Twoim linku ds. Bobek :P
...w błoto po złoto...
frajda przyjdzie sama :-)
mel

Post autor: mel »

My się też piszemy na cały komplet - oczywiście jak fura wytrzyma. Nie wiem tylko czy wytrzymam ostatnią w kalendarzu -sodomiadę - wszak już na zmocie jest zimno i biało. A człowiek na stare lata wygodny się staje i diupy juz się nie chce moczyć przy minusowej temp...
Marcin daj znać w jaki sposób można byłoby się zapisać na komplet za jednym zamachem. Nie ma wyboru musi być PL 3. :wink:
Pamiętaj tylko twardziele pierdzą podczas sikania.
Awatar użytkownika
WAGONEER

Post autor: WAGONEER »

Piszemy się na komplet w PL2 - czekamy na szczegóły i ... numer konta :|
TYLKO ... Jeep Wagoneer XJ 4.0 94 - lift 9.5" RE i koła...38.5x14.5R16 :D
Awatar użytkownika
lightbless
Kontakt:

Post autor: lightbless »

Tak Marcin zapodaj know how zapisac sie na all jednym strzalem , chetnym jest :D
Pink Flying Carpet
MAY THE FORCE BE WITH YOU GUYS :D
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

UWAGA
Powoli powstaje stronka ligi.
Chętni do wyjazdu na Bobek muszą przesłać zgłoszenie potwierdzone zaliczką i dopiskiem PLP.
Listę proponuje utworzyć tutaj.
Proszę o potwierdzenie uczestnictwa u PODOŁA !!
Wiem, że niektórzy z Was już się tam pozgłaszali- proszę więc o potwierdzenie u Podoła.
Jako organizatorzy przeznaczymu na poczatek pulę ok. 15 miejsc na kazdej z imprez dla tych, których nie znamy.
Tzn ja dla Bobkowych i Mazowieckich, Zebry dla Bobkowych i Zmotowych a Podol dla Zmotowych i Mazowieckich :wink:
Załogi, których nie znamy niestety nie będą wpuszczane na imprezy.
Co do Sodomiady to się jeszcze nic nie wykluło 8)

LISTA :
1. bulas
2. Adam Ż
3. Piotr i Norbert - patrol, Pl-3
4. 9mm
ODPOWIEDZ