40 lat minęło jak jeden dzień- Impresje postartowe

Rajdy i imprezy przeprawowe, sportowe, maratony
Np. Dakar, Zmota Challenge, Africa Race, Pomerania, Zmota Trophy, Croatia Trophy, Zmota Sprint, Iron Man Offroad Challenge itp.

Moderator: franc

Awatar użytkownika
Adamos

Re: 40 lat minęło jak jeden dzień- Impresje postartowe

Post autor: Adamos »

Adas pisze:
Adamos pisze:Dodał bym jeszcze nieskromnie że dupe i pewex też na trakcji :mrgreen:
za czarną dupe to szacun :!: , robiliśmy dwa podejścia , ale chyba były one po Twoim przejeździe i dna nie było :mrgreen: , idea dalszej jazdy na workach foliowych nam się nie spodobała i odpuściliśmy :wink: , peweks bez 3 bo zator był
No dokładnie dupa była naprawdę głęboka :mrgreen:
Pamiętam że prawie nie słyszałem silnika zalanego wodą i że musiałem nogami pląsać szukając pedałów w lodowatej mętnej wodzie po podbiciu pieczątki.
Wydawało mi się nawet przez chwilę że zaczynam dryfować ale jak się okazało chwilę później to krzak z pieczątką wykonywał galaretowate ruchy :mrgreen:
Woda z DUPY w lampach jeszcze nie wyparowała do końca :mrgreen:
Nie wstydzę się Jezusa
Awatar użytkownika
Bartek

Post autor: Bartek »

Witam wszystkich (pierwszy raz na forum)
Wielkie podziękowania dla organizatorów i wszystkich uczestników wspaniałej zabawy.
Dzięki za PRL, Baltonę i Nieoczekiwaną zmianę miejsc no i oczywiście za bankiecik, wielkie brawa za taką trasę dla tej zawracającej du... przygody w której jeźdimy prawie seryjnym, a patrząc na towarzystwo to seryjnym autkiem. To nasza druga Zmota i napewno nie ostatnia było .... brak mi słów .... kurde grubo.
Oczywiście zgodnie z zapowiedziami Franca i nam żółtodziobom udało się troszkę zweryfikować autko ( przegub, dobiliśmy sprzęgło, wbiliśmy koło zapasowe w tylne drzwi i rolka w wyciągarce jakoś tak wyszła z boku)

Wielkie dzięki dla Piotrka z Łomianek (Snorkel) który to zdemontował w naszym aucie przedni zderzak, winde, potem ją naprawił i zlożył do kupy i to wszystko na łące bo jak mówił nie miał nic lepszego do roboty (ich auto właśnie umarło w boju) i dla Marcina pechowca który zabił sprzęgło w swoim aucie i podróżował z nami jako drugi pilot. Przeprowadził nas przez PRL, Baltonę, Nieoczekiwaną zmianę miejsc i inne próby biegając w woderach i z różnymi linami. Wielkie dzięki
Pozdrawiamy wszystkich
Bartek@Madzia
Madzia@Bartek Toyota LJ 70
Renateczka

Post autor: Renateczka »

Trzecia Zmota w moim życiu dobiegła końca.

Nie wiem jak Wy dochodzicie do siebie po tej "zwariowanej imprezie" :o bo ja ledwie żywa jestem po tańcach i nie tylko, ale warto było :) dzięki Wam ta impreza była zajefajna :D
Wielkie dzięki dla wszystkich Panów, z ktorymi mialam przyjemnośc wywijac na parkiecie :wink:

Szczególne podziękowania dla FRANCA /za taniec również/ i reszty organizatorów, bo przeciez bez Nich taka impreza nie miałaby miejsca w moich rodzinnych stronach.
Z przyjemnością czytam Wasze wypowiedzi na temat imprezy i z góry przepraszam za niedociągnięcia na bankiecie :cry:
Dzięki Wam również nabywamy nowych doświadczeń i czasami niespodziewanych wrażeń.

Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na fotki z rajdu :D
Ostatnio zmieniony 27 października 2009, o 18:56 przez Renateczka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
s3R

Post autor: s3R »

Lokalesi co oglądali jak dryfuję do Dupy twierdzili że 2.5 metra głębokośći. Jak wyciągałem się to... drzewo z pieczątką płynęło ze mną do brzegu, mieliście z 0.5 metra bliżej pieczątkę :mrgreen:
Ale jak zobaczyłem że robicie to na kołach szacun pełen. Ja dojechałem do połowy na kołach. Ale fakt że taś tasiem .
Awatar użytkownika
Klamer

Post autor: Klamer »

and the winner is:
Obrazek

made by Cokolwiek
Awatar użytkownika
taboret
Kontakt:

Post autor: taboret »

cześć zapaleńcy!

dla zainteresowanych powiesiliśmy kilka zdjęć na http://www.cokolwiek.art.pl

sukcesywnie będziemy dodawać następne

Franc, dzięki za kolejną fantastyczną przygodę i niezapomniane wrażenia folklorystyczne

PS. tanio sprzedam podartą pelerynę, porysowane rybie oko, kilogram zużytych baterii oraz dziurawe OP1 :mrgreen:
PS2. jakby ktoś chciał odbitki, to piszcie na taboret@cokolwiek.art.pl

do zobaczenia w błocie :twisted:
taboret
Awatar użytkownika
Adamos

Post autor: Adamos »

s3R pisze:Lokalesi co oglądali jak dryfuję do Dupy twierdzili że 2.5 metra głębokośći. Jak wyciągałem się to... drzewo z pieczątką płynęło ze mną do brzegu, mieliście z 0.5 metra bliżej pieczątkę :mrgreen:
Ale jak zobaczyłem że robicie to na kołach szacun pełen. Ja dojechałem do połowy na kołach. Ale fakt że taś tasiem .
Wielkie dzięki za te 0.5m bliżej bo dzięki niemu zapewne po dupie miałem suchą dupę :mrgreen:
Jak będzie okazja chmielem odpłacę koledze :D

Pozdr
Nie wstydzę się Jezusa
piotrh

Post autor: piotrh »

Jak zwykle kaaapitaaalna atmosfera i niepowtarzalny klimat.Jak zwykle spotkałem mnóstwo starych znajomych i poznałem mnóstwo nowych.Jak zwykle miałem kaca giganta i jak zwykle mam zajebiste zakwasy.Ogarnęliśmy z Żukiem Defenderem jakimś cudem większość traski a film jak dwu tonowy Defender zwany pieszczotliwie Churchilem jedzie przez totalnie uginający się kożuch na "czterdziestolatku" wstawimy chyba na youtube.
Wiewiorek

Post autor: Wiewiorek »

Witam wszytkich :D

To ja - szwendająca się po PRL (tak mi się wydaje, ale może mnie rozumek zawodzić) i jeszcze gdzieś i zaglądająca obiektywem w oczy niektórym.
A to co zobaczył obiektyw - http://www.wiewiorek.pl/Zmota/2009/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Za jakość przepraszam, ale tak wyszło.

Pozdrawiam i do zobaczenia znowu :P
Wiewiórek
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Post autor: franc »

Ufff...... Już w Wawce :wink:

Jedno co mogę powiedzieć to to, że na 100% ZMOTA Challenge w 2010 roku odbędzie się w Rutce i na Litwie :mrgreen:

Kaplice pozażegnywane, ludzie udobruchani, wszak odkąd fenicjanie wymyślili pieniądzie ........ :wink:

Sorry za wyniki na bankiecie :evil: , zdaję sobie sprawę, że tu daliśmy dupy na maksa, no ale cóż nikt nie jest idealny.
W przyszłym roku będzie na pewno bardziej profesjonalnie. :roll: . Jeszcze raz serdecznie wszystkich PRZEPRASZAM.

Dzisiaj popracuję nad tekstem dla Arka z Terenowo.pl a jutro powinien ukazać się nasze adrenalinkowe podsumowanie :)

Nowy projekt to ZMOTA ANTRE- początek sezonu max. 30-40 załóg- jazda na czas po 4,5 otaśmowanych os-ch, z Finderowską możliwością śledzenia załóg on-line. Imprez typowo sportowa dla załóg z mechanikami only lub czołówki elektryków.

Jak będzie gotowy film to proszę Was o zakup trochę wiekszej ilości niż dotychczas. Gros z ceny filmu pójdzie bowiem na pokrycie odszkodowań. Jeżeli sprzedamy z 50 sztuk to będzie fajnie. :)

A poza tym piszcie, piszcie i jeszcze raz piszcie swoje wspomnienia i przemyslenia. Stworzyłem to forum dla Was i mam nadzieję, że nasza adrenalinkowa społeczność będzie się GRUBO :wink: rozwijała.

Pozdrawiam

Marcin Francuz
Franc
Awatar użytkownika
margod
Kontakt:

Post autor: margod »

W końcu udało nam się zawitać na tę słynną i owianą legendą Zmotę. Przyznać muszę, że nie zawiodłem się i potwierdzły się opinie o MEGA impezie, było grubo a w pewnym miejscu nawet BARDZO GRUBO :roll: , ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze i bez większych szkód w sprzęcie. Przy okazji - dzięki dla którejś z załóg za poxipol, który skutecznie załatał dziurę w chłodnicy. @Piotrh - podziękowania za trapy, bez których trochę ciężko byłoby na czterdziestolatku, oraz w imieniu Jarka za wodery.
Bankiet również ogarnęliśmy i to nawet z całkiem dobrym wynikiem, niewiele zabrakło, aby wytrwać do końca :mrgreen:
Awatar użytkownika
Salata123

Post autor: Salata123 »

nie
najgorzej
było

Marcinie, chciał bym koszulki (chyba zabrakło?) to gdzie pukać? :mrgreen:
SJ 410
Awatar użytkownika
SZCZUR
Kontakt:

Post autor: SZCZUR »

witam wszystkich,
po pierwsze: pragnę wyjasnic Ewci i Jackowi Prowadziszom iż nikt z nas nie miał zamiaru celować w Was smalcem, czy papierem... to było czysto przypadkowe- wymiana ognia z innymi, bardzo Was szanuję i podziwiam Wasze dokonania, takze dementuje tu jakiekolwiek domysły o mojej do Was niechęci... jesli miałbym złość do kogos to jedynie do innej ekipy, która traktuje Zmotę jak jakąs zasraną szybkościową imprę z pod znaku "zapierdalaj - nie patrz na nic", na pucharze -proszę bardzo, ale ta impreza ma odmienny charakter, jadę swoim tempem bez ciśnienia, w próbach szczególnie, przy okazji ciesząc sie pięknem tego terenu-a tu nagle wpada na próbe szalona ekipa włazi mi na dupę jakby miała sraczke i zbliżałby sie termin zdania kart... dziekuje za takie toważystwo na takiej luźnej imprezie, nie życzę sobie aby ktokolwiek wymuszał na mnie zagęszczanie ruchów,wtedy ruchy spowalniam celowo... bo to nie puchar...
po drugie: przepraszam dziewczęta z grupy tanecznej, po ogromnej ilości wypitej 'berbeluchy', wskoczyłem miedzy tancerki i mogłem wystraszyc Je na śmierć zdobytymi w nagrode kalesonami.... przepraszam...

ZNALEŹLIŚMY ALUMINIOWĄ OSŁONĘ DO QUADA, tel. do Tomka: 509 546 181

impreza w pyte - jak zwykle.... uczta się organizatorzy innych znanych mi imprez....

z zebranych fotek wrzuce filmik na YT (na dniach), szukac pod hasłem: szczur4x4

cieszę sie że poznałem kilku ciekawych ludzi i spotkałem starych znajomych, szacun dla wszystkich uczestników za podjęcie wyzwania i dla zespołu Adrenalinka.pl
-słyszałeś sieroto o pewnym pilocie, który bardziej, niż pierwszy na orlenie woli być ostatni na ZMOCIE ? http://pl.youtube.com/watch?v=y_Cpu9R4s4g&fmt=18" www.wirtualnyelk.pl/pub
Awatar użytkownika
margod
Kontakt:

Post autor: margod »

a przypomniałem sobie o jeszcze jednej sprawie. W sobotę na czterdziestolatku odkupiłem od miejscowych małolatów szekle i zblocze, podobno znalezione, nie kradzione. Jeżeli znajdzie się właściciel to oddam za tyle co zapłaciłem, czyli 50 zł.
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Post autor: franc »

Znam tych cwaniaczków :D
Nie bój nic opitolę ich przy rodzicach bo to po prostu niegodne zachowanie jest dla ludzi z tamtych stron :evil:
Co prawda jak nikt się zgłosi to cena nawet dobra :mrgreen: :mrgreen:
ODPOWIEDZ