V Noc Kormorana - III runda PLP 2013 5-7 lipca
Moderator: franc
Re: V Noc Kormorana - III runda PLP 2013 5-7 lipca
Nie wiem jakie dokładnie są intencje organizatorów, ale moim zdaniem największy fun jest z trudnych odcinków. Nie koniecznie mówię o mega bagnach w turystyku, ale one też są potrzebne. Techniczne próby wymagające myślenia i kombinowania - to jest to o co mi chodzi:) A pomysł układania trasy krajoznawczej mnie osobiście nie koniecznie przekonuje. Chyba że jedziemy samochodem seryjnym wtedy jak najbardziej można sobie pooglądać widoczki. Jadąc w turystyku chciałbym raczej mniej dojazdówek i maksymalnie krótkie 
Postaram się w takim razie opracować jakiś kompromis w Turystyku.
Wind is the power, no wind is the pleasure.
Byłeś na Kormoranie ? Jeżeli nie to jedź i będziesz zadowolony. Z Turystyka również. Jeżeli byłeś to wiesz co Cię czeka.
Widoki są potrzebne ale roboty też jest sporo
Widoki są potrzebne ale roboty też jest sporo
Byłem na Kormoranie w zeszłym roku i udało nam się nawet komplet zrobić
W tym roku nastawiałem się na podobną trasę i dlatego wyraziłem swoje obawy żeby trasa nie była przejażdżką wokół Ełku tylko fajną zabawą 
Przejażdżka i tak będzie
Postaram się zrobić turystom tak, żeby mieli jak kiedyś w wyczynie. Tylko żeby nie było później że za trudno 
- Wujek Catkiller
A jakie widoki będę miał ja? Bo kcem!
Na obudowę alternatorów na masce żółtkaWujek Catkiller pisze:A jakie widoki będę miał ja?
Jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem...
Mike, jak już tak koniecznie bez gpsa nie dają rady,to proste, trzeba się przejechać po rb z garminem i zapisać ślad, potem ten ślad wgrywasz do gpsa zawodnikowi, wgrywanie to minuta roboty, jak chcesz to mogę ogarnąć wgrywanie tracków.MikeWs pisze:Dzięki Franc za wyjaśnienia
Niestety mamy taką a nie inną formułę naszych imprez i jak na razie się sprawdzała. Jedyne quady na imprezach PLP to zweryfikowani koledzy.
Jeśli należysz do nich to podaj mi jak się takie tracki robi a ja zobaczę czy da się to zrobić. Ciągi błotne niestety są zawsze.
Mike
Ciągi są super, można sobie np zajarać na OS-ie
- Wujek Catkiller
Za późno na złośliwości, bo maska już jest po weryfikacjiWojtek pisze:Na obudowę alternatorów na masce żółtkaWujek Catkiller pisze:A jakie widoki będę miał ja?![]()
![]()

Ślad z GPSa to zapisać potrafię chociażby AutoMapą. Garmina nie posiadam. Jak taki ślad wgrać i do jakiego programu to już nie wiem.porombka pisze:Mike, jak już tak koniecznie bez gpsa nie dają rady,to proste, trzeba się przejechać po rb z garminem i zapisać ślad, potem ten ślad wgrywasz do gpsa zawodnikowi, wgrywanie to minuta roboty, jak chcesz to mogę ogarnąć wgrywanie tracków.
Nie wiem tylko czy my się bawimy w off-road czy super nowoczesne techniki. Roadbook jest na prawdę bardzo prostym rozwiązaniem i czasami wymagającym myślenia oraz z niezbędnymi informacjami co na trasie można spotkać. Po GPSie się jedzie na maksa nie myśląc co może być po drodze. Nie wiem jak na tracku miałbym zapisać, że w danym miejscu trzeba jechać 20km/h bo gospodarz z widłami gania ;)
Się kuwa namalowałem ,a ten po krzakach jeździ 
Coś ten kogielmogiel z zepsutych jajek zrobiony jest
Zbuki ??????
Zbuki ??????
@Wujek Catiller
Już dawno pisałem, że Ci to z przodu za bardzo wystaje
Wreszcie wziąłeś dobre rady do serca 
Już dawno pisałem, że Ci to z przodu za bardzo wystaje
Jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem...
Zacząłem objeżdżać trasę oblataną zimą 
Trial na wyszalenie się będzie świetny. Chłopaki z Klubu ATV Ełk przygotowali niezły tor off-roadowy więc będzie i szybko i z głową. Jest sporo zakrętów, dołów i chopek na połamanie mostów dla szaleńców

Niedługo jadę na objazd dziewiczego terenu. Jak się uda będą dwie MEGA grube i długie próby typu "wjedź i jak się uda to wyjedź za 10 godzin"
Widoczki ładne też będą ale tylko za dnia. Tak było wczoraj:

Dziś uruchamiam zapisy na oficjalnej stronie:
http://noc-kormorana.fala.elk.pl
Trial na wyszalenie się będzie świetny. Chłopaki z Klubu ATV Ełk przygotowali niezły tor off-roadowy więc będzie i szybko i z głową. Jest sporo zakrętów, dołów i chopek na połamanie mostów dla szaleńców

Niedługo jadę na objazd dziewiczego terenu. Jak się uda będą dwie MEGA grube i długie próby typu "wjedź i jak się uda to wyjedź za 10 godzin"
Widoczki ładne też będą ale tylko za dnia. Tak było wczoraj:

Dziś uruchamiam zapisy na oficjalnej stronie:
http://noc-kormorana.fala.elk.pl
- Wujek Catkiller
No pogięło go, no. Człowiek na Mazury przyjeżdża wypocząć, a tu znowu dzień jak co dzieńMikeWs pisze:...Jak się uda będą dwie MEGA grube i długie próby typu "wjedź i jak się uda to wyjedź za 10 godzin"![]()
...