Zmotka IV - 2010

Rajdy i imprezy przeprawowe, sportowe, maratony
Np. Dakar, Zmota Challenge, Africa Race, Pomerania, Zmota Trophy, Croatia Trophy, Zmota Sprint, Iron Man Offroad Challenge itp.

Moderator: franc

Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Re: Zmotka IV - 2010 Lista startowa

Post autor: franc »

Ignac ale nikt nie komentuje Twojego zwycięstwa - jest ono bezdyskusyjne 8)

Nawet na odprawie mówiłem, że na familijnych pojazdówkach typu Zmotka :mrgreen: czy Zmociątko :wink: literka na drzewie znaczy tyle samo co pieczątka. I, że można wziąć vw golfa II w dieslu opycić trasę zebrać 21 literek i na pewno nie będzie się ostatnim.

Nasza wina w liczeniu wyników, że Piotrek ( biały Tomcat) dostał III miejsce a powinien być za Grześkiem/Markiem o jedną pozycję.
a to, że żółty Tomcat z Grzesiem i Markiem opycił traskę w 8 godzin ( komplet pieczątek) chyba też jest bezdyskusyjne 8) ale tak jak pisałem- zabrakło siedmiu literek. BTW dzięki chłopaki za pomoc w zbieraniu pieczątek (Grzesiek, Marek, Martinez,Piotrek i Krzysiek z Czarnym)
I brak kodów u Bobona na karcie.
I coś w Turystyku- Sorry nie ja liczyłem- tak bywa i na oficjalnej stronie wszystko będzie git :)

I NASTĘPNYM RAZEM JAK KTOŚ NIE PODPISZE ROADBOOKA to nie ma go w klasyfikacji i już. PO TEMACIE- zamykam 8)

Szczerze gratuluję zwycięzcom i wszystkim uczestnikom :mrgreen:
Podsumowanie jutro na stronie
Awatar użytkownika
HeHeTeam
Kontakt:

Post autor: HeHeTeam »

To i My się przyłączymy do podziękowań fajna impreza, super atmosfera, no może z małymi wyjątkami, ale było minęło.
Pozdrawiamy ekipę nocującą u Alicji, załogi: wystraszonego range rovera, przesympatycznej ciuchci, parchatka, i tych malućkich autek :mrgreen: - integra pierwsza klasa.

W tym roku pilotowaliśmy i udało nam się trafić na imprezę zupełnie przez przypadek, w przyszłym atakujemy Czerwonką.

Szczególne podziękowania za pożyczenie haka do windy dla kierownika parchatka.

Do następnej.

A i bym zapomniał, założyliśmy temat do zdjęć, więc nie krępujcie się.
Pozdrawiamy HeHe Team
Helena emine i Robert Hełmofon
Awatar użytkownika
SCORPION
Kontakt:

Post autor: SCORPION »

Kiedy we wtorek (15.06) Franc do mnie dzwonił twierdziłem, że nie jadę bo auto było w częściach jak na zdjęciu.
Część rzeczy odebrana z malowania, części jeszcze nie było, mosty w proszku, silnik, skrzynia porozbierana.
Wieczorem Żona pyta; "Czy ty przypadkiem w ten weekend nie jedziesz na zmotkę, przecież rok temu mówiłeś, że było super ?"

I to mnie tknęło. Przecież zmotka była najlepszą imprezą na jakiej bylem w poprzednim sezonie. Abstrahując od offroadu to naprawdę mile spędzony czas ze śniadaniem u Alicji, ciasteczkami Maji i bankietem Komandora.

Po przemknięciu tej myśli zadzwoniłem do Kamila o powiedziałem, że od jutra rana wchodzimy do garażu i nie wyjdziemy jak scorpiona nie poskładamy do kupy i nie wiedziemy na lawetę. Czas do dyspozycji to 70 godzin. I tak było, wchodziliśmy o ósmej rano, wychodziliśmy o czwartej rano i 3 godziny później od nowa. Auto zostało odpalone o drugiej w nocy w sobotę, a o czwartej wjechało na lawetę. Godzina snu jedziemy do Długosiodła.

...można,,.. można :)

Gdyby nie miłe wspomnienia z poprzedniego roku napewno nie było by takiej motywacji aby zarżnąć się tylko po to aby zobaczyć tylu fajnych ludzi i po prostu tam być.

Jeszcze raz dzięki wszystkim którzy mają wpływ na formę i istnienie tej imprezy.
Dziękuje również mojej Żonie i dzieciakom którzy dzielnie przez cały dzień jeździli od sklepu do sklepu i odbierali, tu Opitmę, tam uszczelniacze, a gdzie indziej tłumik i inne graty.
W ramach podziękowań nie mogę pominąć załogi która dwukrotnie nam pomogła, raz po urwaniu pół osi, a później uchroniła przed rolką.

Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na bobku

Obrazek
Awatar użytkownika
HeHeTeam
Kontakt:

MOŻNA :mrgreen:
Pozdrawiamy HeHe Team
Awatar użytkownika
Stang
Kontakt:

Post autor: Stang »

No i po VI Zmotce szkoda że tak szybko się skończyła... ale to co dobre zawsze szybko się kończy

Nie będę już pisał że cała Francowa ekipa odwaliła kawał dobrej roboty bo i tak wiadomo że Z-ki to najlepsiejsze przeprawówki w tej krainie dla bezciśnieniowców i każdy kto choć raz był u Franca na imprezie zawsze będzie na nie wracał.
Ja jak zwykle jestem megamocnozadowolniony z udziału w Zmotce :D spotkanie was wszystkich, pogadanki, wspólna zabawa i niesiona pomoc w razie potrzeby to wielka radość dla ducha i ciała :wink:

Szczur następnym razem powiesimy Cię za .... jak jeszcze raz okno w nocy na rozszerz rozwalisz :wink: :mrgreen:
Cichy dzięki za grzanie w nocy i wspólny koncert :wink: :mrgreen:
Mike za trafne pilotowanie i że wkońcu nie musiałem mordy na pilota drzeć :wink: :mrgreen:

Samochód hm... jak to Franc na ogłoszeniu wyników powiedział trzy godziny przed rajdem zjechał z linii produkcyjnej i nie licząc 2 razy prostowanego drążka i raz spawanego mimo że nie skończony w całości, przejechał wszystko ( nie licząc tych trzech pieczątek w jądrze ziemi na jeziorku bo tam zuka by się cała chyba schowała ) :mrgreen:
Generalnie na Zmotce będę zawsze a jak będzie trzeba to nawet piechotą :wink: :mrgreen:
Była Zuza evoIII :(
Załoga Ostrołęcko - Ełcka extrem Stang-Cichy
Jeep WJ
Awatar użytkownika
Czarny

Post autor: Czarny »

HAMME pisze: W ramach podziękowań nie mogę pominąć załogi która dwukrotnie nam pomogła, raz po urwaniu pół osi, a później uchroniła przed rolką.
Załogę ratującą przed rolka mam na innym filmie ale sytuację poprzedzającą macie tu:
http://www.youtube.com/watch?v=g8vChCzQthQ
Film z ratunkiem inną razą wrzucę :)
S10 project mode: on
Awatar użytkownika
SCORPION
Kontakt:

Post autor: SCORPION »

I wreszcie to zobaczyłem bo na moim filmie kamerzysta za bardzo przejął się sytuacja i nie miałem całego obrazu.

I ostrzeżenie na przyszłość. Nie wolno jeździć tak szybko po piasku bez przedniej pół osi z blokada jak skarpy po bokach. Ściąga jak cholera i można pójść do piachu :)
Awatar użytkownika
Czarny

Post autor: Czarny »

Mam jeszcze filmy z akcji ratunkowej ale chwilowo na strasznie łachowatym łączu jadę i nie mam sily tego wrzucać na jutuba. Ale obiecuję, że wcześniej czy później się i one pojawią :)
S10 project mode: on
Kosa

Post autor: Kosa »

Ja także dziękuję za kolejną mega zajebiaszczą imprezę. Było tak jak w zeszłym roku czyji po prostu super i już się nie moge doczekać przyszłorocznej :) Dla organizatorów pełen szacun za kawał dobrej roboty i mam nadzieję, że do zobaczenia za rok :) [o ile rzep dożyje;-) ]
Wiewiorek

Post autor: Wiewiorek »

No, dotuptałam w końcu wraz ze zdjęciami:
- moje - http://wiewiorek.pl/Offroad2010/Samocho ... index.html
- Śliwki - http://picasaweb.google.pl/fotonecia/Zmotka#

Dziękujemy bardzo za wszystko - zabawę miałyśmy przednią i tę w terenie podglądając wyczyny kierowców, pilotów i innych, i tę na bankiecie również.
Takie towarzystwo, że kiedy kolejny raz :?: :twisted:

Pozdrawiamy,
Wiewi & Śliwka :D
Awatar użytkownika
HeHeTeam
Kontakt:

Wiewi & Śliwka zdjęcia zacne. Nawet ja emine się załapałam jak biegam z aparatem :mrgreen:
Pozdrawiamy HeHe Team
Awatar użytkownika
rogal

Post autor: rogal »

OFF-ROAD to SZTUKA
(wyrzucania pieniędzy w błoto)
http://www.ekipa4x4.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
13porte

Post autor: 13porte »

I ja dziekuje ORGOM !

Trasa smakowita, choc zaliczylem koplet defektow i przygod od wywrotki na lewy boczek poczawszy ( tak tak, w turystyku ! )
Potem byla przebita galezia chlodnica ( nie bede mowil kto te drzewa lamal na bagnach...), ktora siekiera naprawil Maciek z Patrola ( DZIEKI - jestes wielki...a nowy typ otwierania maski w Rangu, made by Maciek powinno sie opatentowac !

Dzieki za trytki, ktore oslone wiskozy tak trzymaja, ze zaczela wreszcie ...sie krecic ! I silnik nawet przy 98 km/ godzine sie nie grzeje...A walniete lozysko juz u Krolowej zamowilem, wiec auto bedzie zylo.O lusterkach nie mowie, ani o zerwanych halogenach i pogietym snorkelu - bo to nudne i typowe.

Suzom trzem,czyli teamowi za wspolprace - dzieki

i mojej wspanialej Pilotce - to byl pierwszy Jej wyjazd w teren - zachwycona i ja tez !

:D

Pozdrawiam wszystkich

maciek

PS. Zdjecia w pt
RRC V8 3,5 pikap 1980
RRC V8 3,9 vogue 1990
Awatar użytkownika
martinezz

Re: Zmotka IV - 2010

Post autor: martinezz »

A moja "relacja" będąca przeciwwagą do poważnych kwestii poruszanych po imprezie znajduje się tutaj: http://mudmax.pl/?p=56

pzdr
./martinezz
http://www.mudmax.pl - Team MudMax
Awatar użytkownika
13porte

Re: Zmotka IV - 2010

Post autor: 13porte »

SPA relacja spodoba sie Rafalowi, ( pilotowi z czerwonego Patrola Macka ) ktory nie zamawiajac otrzymal 'pakiet SPA' kolami MT-BFG...

:mrgreen:
RRC V8 3,5 pikap 1980
RRC V8 3,9 vogue 1990
ODPOWIEDZ