Wacha też do góry. Koszty startów rosną.Drożyzna... Premierze jak żyć?!!!Nowik pisze:Właśnie wyczytałem!!!!!!!!!!!
W Mazovii podnieśli opłaty za start - 70pln
Brak ulg za wpłatę dwa tygodnie przed (było 50zł) lub przed dniem startu (było 60zł).
Czyżby miało być luźniej na trasach? Za taką kasę naszego PREZESA na Mazovii na 100% nie zobaczymy
Giełda terminów 2012
Re: Giełda terminów 2012
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Jean de Gribaldi
Prezes na Mazovię już nie będzie jeździł nawet gdyby była za 5 zł. Od pewnego czasu bowiem w swoim życiu stosuję dewizę trampkarstwu i gówniażerii stanowcze nie.
Ja sobię jeżdżę Poland Bike i mi z tym dobrze
Ja sobię jeżdżę Poland Bike i mi z tym dobrze
No jak kryzys to na całego - chyba i w Mazovi też mają dziurę budżetową, albo musieli przeinwestować - no bo jeśli zakręcił się tam jakiś Kręcino-podobny - to już klapa - można się będzie spodziewać tylko podwyżek cen a i bufety też będą tylko dla przesów . Tak popatrzyłem na nowy Regulamin i w rzeczy samej tylko ceny w górę i żadnych bonusów, czy ulg dla wytrwałych ani dla pakietu Flex. Nawet w pakiecie Max nie będzie bonifikaty na ciuchy czy też inne wiktuały.
W nagrodach te nie ma nic odkrywego - np. za zwycięzstwo w sektorze - też nie rzucają chociażby opony na szyję ;-)
550 zł - pakiet startowy Max ? zawodnik otrzymuje:
- uczestnictwo we wszystkich naszych tegorocznych imprezach (14 etapów cyklu Mazovia MTB Marathon 2012),
- wykupienie pakietu upoważnia do otrzymania 30% zniżki na Gwiazdę Mazurską, Mazovia 12H Marathon, Mazovię 24H Marathon,
- posiadacze pakietu nie muszą każdorazowo potwierdzać swojego startu w zawodach;
300 zł - pakiet startowy Flex ? zawodnik otrzymuje:
- uczestnictwo w sześciu dowolnych imprezach z cyklu Mazovia MTB Marathon 2012;
No i doczekałem sę jeszcze awansu od 2012 r: Kategoria M4 - od 40 do 49 lat (rok ur. 1963-1972) :-))
Jakie założenia budżetowe na Mazovię przewidujecie na 2012 r. Chyba nie zmienimy cyklu na Boland-Bike?
Ja chyba pozostanę przy Fleksie.
Grzesiek
W nagrodach te nie ma nic odkrywego - np. za zwycięzstwo w sektorze - też nie rzucają chociażby opony na szyję ;-)
550 zł - pakiet startowy Max ? zawodnik otrzymuje:
- uczestnictwo we wszystkich naszych tegorocznych imprezach (14 etapów cyklu Mazovia MTB Marathon 2012),
- wykupienie pakietu upoważnia do otrzymania 30% zniżki na Gwiazdę Mazurską, Mazovia 12H Marathon, Mazovię 24H Marathon,
- posiadacze pakietu nie muszą każdorazowo potwierdzać swojego startu w zawodach;
300 zł - pakiet startowy Flex ? zawodnik otrzymuje:
- uczestnictwo w sześciu dowolnych imprezach z cyklu Mazovia MTB Marathon 2012;
No i doczekałem sę jeszcze awansu od 2012 r: Kategoria M4 - od 40 do 49 lat (rok ur. 1963-1972) :-))
Jakie założenia budżetowe na Mazovię przewidujecie na 2012 r. Chyba nie zmienimy cyklu na Boland-Bike?
Ja chyba pozostanę przy Fleksie.
Grzesiek
Ja bedę płacił na bieżąco w dniu zawodów - ta sama cena.
Na PolandBike postaram się zajrzeć (wreszcie), kilka edycji w Mazovii zdecydowania odrzucam: Lublin, Olsztyn, Supraśl, Legionowo(?), Toruń(?)... (konflikt z pracą lub daleko, ciągłe powtórki, mało atrakcyjny). Trzeba przyjżeć się konkurencji. Po zapowiedziach brak okolic Nałęczowa, czyli jedziemy do Cześka.
Na PolandBike postaram się zajrzeć (wreszcie), kilka edycji w Mazovii zdecydowania odrzucam: Lublin, Olsztyn, Supraśl, Legionowo(?), Toruń(?)... (konflikt z pracą lub daleko, ciągłe powtórki, mało atrakcyjny). Trzeba przyjżeć się konkurencji. Po zapowiedziach brak okolic Nałęczowa, czyli jedziemy do Cześka.
...kto nie był w Nowinach, to nie był nigdy na maratonie??
Witajcie
Po chwili zastanowienia i przepatrzenia terminaża rodzinnego mam wstępne plany na 2012 r.
otwarcie
01.04 - Mazovia MTB Marathon Etap I - Otwock
lub 22.04 - Mazovia MTB Marathon Etap III - okolice Warszawy (1)
może 13.05 - Mazovia MTB Marathon Etap V - Legionowo (2)
27.05 - Mazovia MTB Marathon Etap VI - Chorzele lub Nałęczów u Czesława Langa (3)
7-9.06 - Gwiazda Mazurska - okolice Szczytna - bardzo bym chciał
01.07 - Mazovia MTB Marathon Etap VIII - Kozienice (4)
26.08 - Mazovia MTB Marathon Etap XI - Skarżysko Kamienna - może jeśli się przygotuję
09.09 - Mazovia MTB Marathon Etap XII - Ciechanów (5)
16.09 - Mazovia MTB Marathon Etap XIII - Rawa Mazowiecka - dobrze by było powtórzyć dobry wynik! (6)
30.09 - Mazovia MTB Marathon Etap XIV - Nowy Dwór Mazowiecki - ewentualneie gdyby coś wypadło
I NIECH SIĘ KRĘCI
A w sprawie kosztów to może by jednak napisać petycję, że taka drożyzna i benzyna drożeje i części do rowerów ... to żeby jednak wysokością wpisowego nie studzili entuzjazmu. Acha czy wpisowe na fundację "zielone szlaki" można odliczyć od podatku - jako wspieranie pożytku publicznego promujacego zdrowy tryb ... , czy też na cele rechbilitacyjne, szkoleniowe ...
Pozdrawiam
Grzesiek
Po chwili zastanowienia i przepatrzenia terminaża rodzinnego mam wstępne plany na 2012 r.
otwarcie
01.04 - Mazovia MTB Marathon Etap I - Otwock
lub 22.04 - Mazovia MTB Marathon Etap III - okolice Warszawy (1)
może 13.05 - Mazovia MTB Marathon Etap V - Legionowo (2)
27.05 - Mazovia MTB Marathon Etap VI - Chorzele lub Nałęczów u Czesława Langa (3)
7-9.06 - Gwiazda Mazurska - okolice Szczytna - bardzo bym chciał
01.07 - Mazovia MTB Marathon Etap VIII - Kozienice (4)
26.08 - Mazovia MTB Marathon Etap XI - Skarżysko Kamienna - może jeśli się przygotuję
09.09 - Mazovia MTB Marathon Etap XII - Ciechanów (5)
16.09 - Mazovia MTB Marathon Etap XIII - Rawa Mazowiecka - dobrze by było powtórzyć dobry wynik! (6)
30.09 - Mazovia MTB Marathon Etap XIV - Nowy Dwór Mazowiecki - ewentualneie gdyby coś wypadło
I NIECH SIĘ KRĘCI
A w sprawie kosztów to może by jednak napisać petycję, że taka drożyzna i benzyna drożeje i części do rowerów ... to żeby jednak wysokością wpisowego nie studzili entuzjazmu. Acha czy wpisowe na fundację "zielone szlaki" można odliczyć od podatku - jako wspieranie pożytku publicznego promujacego zdrowy tryb ... , czy też na cele rechbilitacyjne, szkoleniowe ...
Pozdrawiam
Grzesiek
I wreszcie w porządnej kategorii Który z kolegów jeszcze się ociąga w M3?greg-GM pisze:No i doczekałem sę jeszcze awansu od 2012 r: Kategoria M4 - od 40 do 49 lat (rok ur. 1963-1972) :-))
M4 GÓRĄ !!!
I w dodatku nastąpiła zmiana kategorii. M4 jest już od 40 lat, a nie jak wcześniej od 41. Coraz większa konkurencja.
Jeszcze zanim zasiadłem do stołu, to odkryłem,że w Mazovii 15.04 "okolice Warszawy" to Piaseczno. Wielki powrót "sprintmaratonu". Kto będzie miał średnią poniżej 30km/h to cienias
Chyba sezon zaczniemy wcześniej niż planowano.
Terminy PolandBike:
25.03.2012 - Legionowo
21.04.2012 - Nowy Dwór Mazowiecki
20.05.2012 - Długosiodło
03.06.2012 - ...
24.06.2012 - Sochaczew
08.07.2012 - Góra Kalwaria
22.07.2012 - ...
11.08.2012 - Radzymin
02.09.2012 - Płock
23.09.2012 - Węgrów
07.10.2012 - Warszawa Wawer
29.01.2012 - XXIII Warszawski Triathlon Zimowy
29.07.2012 - 3 Memoriał Stanisława Królaka w Wołominie
19.08.2012 - Drużynowe Mistrzostwa Polski MTB w Urlach
Czyli Andrzej z Benią zaprasza na pierwszy start Prezes też będzie (?)
Terminy PolandBike:
25.03.2012 - Legionowo
21.04.2012 - Nowy Dwór Mazowiecki
20.05.2012 - Długosiodło
03.06.2012 - ...
24.06.2012 - Sochaczew
08.07.2012 - Góra Kalwaria
22.07.2012 - ...
11.08.2012 - Radzymin
02.09.2012 - Płock
23.09.2012 - Węgrów
07.10.2012 - Warszawa Wawer
29.01.2012 - XXIII Warszawski Triathlon Zimowy
29.07.2012 - 3 Memoriał Stanisława Królaka w Wołominie
19.08.2012 - Drużynowe Mistrzostwa Polski MTB w Urlach
Czyli Andrzej z Benią zaprasza na pierwszy start Prezes też będzie (?)
Oczywiście dodatkowo Nałęczów i Istebna i czekamy na terminy SLR. :-) 19 luty Karczew.
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Jean de Gribaldi
Mówisz - masz.
ŚLR
22 kwiecień - Daleszyce
6 maj - Sandmonierz
27 maj - Nowiny
24 czerwiec - Sielpia k. Końskich
22 lipiec - Zagnańsk (start - XVII wieczna huta w Samsonowie)
26 sierpień ?????????
23 wrzesień - Kielce Finał i podjazd pod wyciągiem w Niestachowie.
W planach jest też epilog 4 października przy targach BIKE-EXPO 2012 połączony ze zwiedzaniem targów.
19 luty Karczew - jak "nie przybłoci" to w ramach treningu OK.
ŚLR
22 kwiecień - Daleszyce
6 maj - Sandmonierz
27 maj - Nowiny
24 czerwiec - Sielpia k. Końskich
22 lipiec - Zagnańsk (start - XVII wieczna huta w Samsonowie)
26 sierpień ?????????
23 wrzesień - Kielce Finał i podjazd pod wyciągiem w Niestachowie.
W planach jest też epilog 4 października przy targach BIKE-EXPO 2012 połączony ze zwiedzaniem targów.
19 luty Karczew - jak "nie przybłoci" to w ramach treningu OK.
W Karczewie nikt z nas nie pojechał.
Może teraz w Mrozach ??
Może teraz w Mrozach ??
Y61 SUPER + SCOTT
Odradzam. Góry i po błocie. Chyba, że trening był przez zimę.ap4x4 pisze:W Karczewie nikt z nas nie pojechał.
Może teraz w Mrozach ??
Jean de Gribaldi
Jean de Gribaldi