Zimowa wiosna - początek sezonu
Zimowa wiosna - początek sezonu
Witam,
wszystkich kolegów, którzy już albo jeszcze nie ruszyli na kołach przewietrzyć swoje szacowne 4-litery.
Chciałem zakomunikować, że po dwóch poprzednich przejazdach ścieżkami zaśnieżonego losu bródnowskiego 12.02.13. i 28.13.13., wczoraj wystrzeliłem w poszukiwaniu słońca oczywiście na południe. Przez most gdański pod Arkadami Zamku, podjechałem ul. Leszczyńską do pomnika Kopernika i zjechałem Tamką, Książęcą na Pl. Trzech Krzyży potem zjazd i podjazd przy Agrykoli. Przez miasteczko Wilanów ścieżką i podjazd w Powsinie na posiłek. Przedzierałem się przez ponad 2,5 km rozpuszczająca się miejscami grubą warstwę śniegu - w kilu miejscach mielenie oponami w miejscu zmuszało do przełajowego pokonywania trasy. Na poparcie odbytej walki mam zdjęcia. Potem trochę asfaltem i ścieżkami przy Rosoła, Dolinką Służewiecką do Belwederskiej znów spinka na Agrykoli i przez most Świętokrzyski, Pragę, pętla ścieżkami Targówka i ukręciło się 60 km.
Było słońce i ciepło ... i tylko przemoczyłem nogi. Tego mi było trzeba !!!! :-))
Pozdrawiam - ruszcie się.
wszystkich kolegów, którzy już albo jeszcze nie ruszyli na kołach przewietrzyć swoje szacowne 4-litery.
Chciałem zakomunikować, że po dwóch poprzednich przejazdach ścieżkami zaśnieżonego losu bródnowskiego 12.02.13. i 28.13.13., wczoraj wystrzeliłem w poszukiwaniu słońca oczywiście na południe. Przez most gdański pod Arkadami Zamku, podjechałem ul. Leszczyńską do pomnika Kopernika i zjechałem Tamką, Książęcą na Pl. Trzech Krzyży potem zjazd i podjazd przy Agrykoli. Przez miasteczko Wilanów ścieżką i podjazd w Powsinie na posiłek. Przedzierałem się przez ponad 2,5 km rozpuszczająca się miejscami grubą warstwę śniegu - w kilu miejscach mielenie oponami w miejscu zmuszało do przełajowego pokonywania trasy. Na poparcie odbytej walki mam zdjęcia. Potem trochę asfaltem i ścieżkami przy Rosoła, Dolinką Służewiecką do Belwederskiej znów spinka na Agrykoli i przez most Świętokrzyski, Pragę, pętla ścieżkami Targówka i ukręciło się 60 km.
Było słońce i ciepło ... i tylko przemoczyłem nogi. Tego mi było trzeba !!!! :-))
Pozdrawiam - ruszcie się.
Re: Zimowa wiosna - początek sezonu
To liczę na jakiś sobotni wypad.
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Jean de Gribaldi
Witam.
Bardzo dziękuję za wspaniałą trasę i super towarzystwo !!!!
Na moje Bródno łącznie wyszło mi 82,5 km max na zjeździe z Agrykoli 45,5 km/h; średnia 21,9 km/h; czas przejazdu (nie licząc postojów) 3:42. i ...
witająca w progu żona z pytaniem " to już jesteś, a obiad będzie za 40 min" http://www.adrenalinka.pl/forum/posting ... =27&t=1461#
Mam prośbę do Andrzeja (ewentualnie do innych uczestników) o ślad gps - bo trasa bardzo fajna,
a jaka szansa na foty?
Trzeba koniecznie znów coś zaplanować - ten Kampinos albo Łysogóry.
Pozdrawiam.
Na moje Bródno łącznie wyszło mi 82,5 km max na zjeździe z Agrykoli 45,5 km/h; średnia 21,9 km/h; czas przejazdu (nie licząc postojów) 3:42. i ...
witająca w progu żona z pytaniem " to już jesteś, a obiad będzie za 40 min" http://www.adrenalinka.pl/forum/posting ... =27&t=1461#
Mam prośbę do Andrzeja (ewentualnie do innych uczestników) o ślad gps - bo trasa bardzo fajna,
a jaka szansa na foty?
Pozdrawiam.
Ja też dzięki. Sezon rozpoczęty. Nawet dziś do roboty na rowerze się wybrałem. Śmieszne te samochody w korkach :-)greg-GM pisze:Witam.
a jaka szansa na foty?
Pozdrawiam.
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Jean de Gribaldi
Ja zaliczyłem 91,5km, Vmax 49 po płaskim nad Wisłą - czy to możliwe? Dobrze, że nie było radarów Dziś z roweru do pracy zrezygnowałem. Mikołaj z ekipą zaliczyli w powrocie jakieś burgery.
Nie wiedziałem, że byli chętni z Legionowa, ale coś się nie dogadało - a tempo było jak dla Andrzeja i Marka.
Kolejny wypad na południe zapraszam w maju. Moje ulubione trasy. Trochę więcej terenu, ale wszystko twardo.
Teraz startuje projekt Mazovia - Legionowo w najbliższą niedzielę.
Nie wiedziałem, że byli chętni z Legionowa, ale coś się nie dogadało - a tempo było jak dla Andrzeja i Marka.
Kolejny wypad na południe zapraszam w maju. Moje ulubione trasy. Trochę więcej terenu, ale wszystko twardo.
...kto nie był w Nowinach, to nie był nigdy na maratonie??
My z Mikołajem byliśmy w czwartek na terenach łowieckich Nowika. Bardzo szybko mnie Mikołaj przewiózł po singlu wokół Kabat, trochę błota, ale spoko.Dodatkowo trasa nowej autostrady w budowie obok lotniska odcinek al. Krakowska-Puławska. Dalej się nie da po stoją panowie z papieroskami w kaskach i spawają.Nowik pisze:Ja zaliczyłem 91,5km, Vmax 49 po płaskim nad Wisłą - czy to możliwe? Dobrze, że nie było radarów Dziś z roweru do pracy zrezygnowałem. Mikołaj z ekipą zaliczyli w powrocie jakieś burgery.
Jean de Gribaldi
Jean de Gribaldi
Pochwalamy.ap4x4 pisze:oficjalnie zacząłem dzisiaj sezon rowerowy
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2013, o 09:19 przez Nowik, łącznie zmieniany 1 raz.
Ten singielek to zaliczam bardzo często. Świetna ścieżka choć jeszcze błotnista. Ciekawie było tam po śniegu.imbir pisze: My z Mikołajem byliśmy w czwartek na terenach łowieckich Nowika. Bardzo szybko mnie Mikołaj przewiózł po singlu wokół Kabat, trochę błota, ale spoko