NOC ZIMORODKA: 19-21 marca 2010

Rajdy i imprezy przeprawowe, sportowe, maratony
Np. Dakar, Zmota Challenge, Africa Race, Pomerania, Zmota Trophy, Croatia Trophy, Zmota Sprint, Iron Man Offroad Challenge itp.

Moderator: franc

Awatar użytkownika
May_13
Kontakt:

NOC ZIMORODKA: 19-21 marca 2010

Post autor: May_13 »

Zimorodek to jeden z najpiękniejszych ptaków gniazdujących na Mazurach. Postanowiliśmy uhonorować go trasą co najmniej równie wymagającą, jak ta z jesiennej edycji Nocy Kormorana. Będzie wiec grubo. W wielu miejscach, dzięki wiosennym roztopom nawet bardziej niż bardzo :mrgreen:
Trasa powiedzie przez leśne ostępy i podmokłe tereny, torfowiska, jary i połacie bagien, pewnie częściowo jeszcze skute lodem, a poprzecinana jest transzejami i lejami pamiętającymi czasy pierwszej wojny światowej ? warunki wręcz idealne dla off-road'u (dodatkowym utrudnieniem będzie jazda nocna). Znajdziemy też trochę wody, w której utopimy Marzannę ? konkurencja dodatkowo punktowana ? witając się z nadchodzącą wiosną. Piąta pętla w opracowaniu. Gwarantujemy orkę w błocie, góry i pagóry, trochę wody, może lodu i dzikość otoczenia ? słowem: mazurska ekstrema...

:mrgreen: Pojazdy zostaną podzielone na klasy:
? PL-1 Wyczyn ? SAMOCHODY (dowolne zmiany, koła do 42?, wyciągadła ręczne);
? PL-2 Ekstrem ? SAMOCHODY (dowolne zmiany, koła do 42?, wyciągadła elektryczne);
? PL-3 Ekstrem ? SAMOCHODY (dowolne zmiany, koła do 42?, wyciągadła mechaniczne);
? PL-Q Ouady (dowolne pojazdy ATV).
Większość trasy będzie wspólna dla wszystkich startujących. Już sam jej przejazd dla wielu załóg będzie wyzwaniem, dlatego w Noc Zimorodka nie :!: przewidujemy klasy PL-0 Przygoda. Wyczyn będzie mógł skorzystać z objazdów, tracąc jednak szansę na zdobycie stempli rozmieszczonych przy głównym szlaku. Wybór należał będzie do Załóg.
Klasa Ekstremalna będzie poruszać się wyłącznie głównym szlakiem.
Zaplanowane próby odcinkowe i obserwowane decydować będą o wynikach w przypadkach równej ilości punktów za pieczątki.
Zakładamy 28 godzinny limit czasu na pokonanie trasy i zaliczenie prób.
Pragniemy podkreślić, że NOC ZIMORODKA to przede wszystkim impreza integracyjna, której istotą jest dobra i bezpieczna zabawa w terenie z rozsądną dawką adrenaliny i tylko w tym duchu traktowana będzie rywalizacja. Chcielibyśmy ponadto, aby została pozytywnie zapamiętana przez mieszkańców okolic, w których będzie rozgrywana.
Ponieważ szanujemy przyrodę, poprosimy uczestników o akceptację regulaminu imprezy. "Ciśnieniowców" wypada nam przestrzec, że pan Jurek - właściciel terenów, z których będziemy korzystać (m.in. wytrawny myśliwy), potrafi strzec swych dóbr także z dubeltówką w ręku... :?

:idea: Zgłoszeń dokonuje się za pomocą formularza do którego link podany jest na dole tej strony. Służy on także do ewentualnej rezerwacji noclegów i zamawiania udziału w niedzielnym obiedzie. Wykaz pokoi i apartamentów oraz aktualny stan rezerwacji przedstawiamy na stronie kwatery i obiad. :idea:

Przyjęcie zgłoszenia potwierdzamy e-mailem oraz dopisując załogi do listy uczestników i na liście kwatery i obiad.
W razie pytań :?: prosimy dzwonić tel. 0-605 104 126 lub pisać e-mail: kontakt@polskioffroad.com
Więcej szczegółów na http://www.polskioffroad.com/KLUB/02_im ... 010_01.htm

Zapraszamy na wiosenny rekonensans :P
...w błoto po złoto...
frajda przyjdzie sama :-)
Ignacy Patrol
Kontakt:

Re: NOC ZIMORODKA: 19-21 marca 2010

Post autor: Ignacy Patrol »

Dobra wiadomość chłopaki .Zapisany :P
Awatar użytkownika
May_13
Kontakt:

Zimorodek to młodszy brat Kormorana, a może dać pojęcie o 3 etapie PLP w tym roku. Ignac zrobił dobry początek. A jak tam Twoje motanie parcha? :mrgreen:
...w błoto po złoto...
Ignacy Patrol
Kontakt:

Cześć Piotr.Np ja będe w 100procent nie opuszcze super imprezki tym bardziej że to będzie debiut mego sprzętu po przebudowie.motanie od dwóch tygodni q..a stoi bo gość z pto daje dupy ,miało być na 15 sztycznia ,potem na koniec stycznia,a teraz na poniedziałek lub wtorek stoje od 10 godziny w oknie i wyglądam samochodu ze spedycji i oprócz sniegu :shock: nic więcej nie widze .Normalnie nie potrafie opisać jak zaczynam sie wq....ć.Reduktor wysłany tydzień temu kasa też i co .Sie tylko wq....ć.W najgorszym wypadku pojade do niego i będe stał w bramie aż mi go odda :evil:
Awatar użytkownika
Adamos

Post autor: Adamos »

Obecność obowiązkowa kurna :D
Tylko czemu pod gontem same łoża małżeńskie kur... :mrgreen:
Nie wstydzę się Jezusa
Awatar użytkownika
Adamos

Zapis poszedł kurrrrna :mrgreen:
Jutro Mistrzu Grześ zapis uczyni :!:

Poz
Nie wstydzę się Jezusa
Awatar użytkownika
L80

Post autor: L80 »

Jako rzekłeś tak też uczyniłem
:)
Ignacy Patrol
Kontakt:

Ignacy Patrol pisze:Cześć Piotr.Np ja będe w 100procent nie opuszcze super imprezki tym bardziej że to będzie debiut mego sprzętu po przebudowie.motanie od dwóch tygodni q..a stoi bo gość z pto daje dupy ,miało być na 15 sztycznia ,potem na koniec stycznia,a teraz na poniedziałek lub wtorek stoje od 10 godziny w oknie i wyglądam samochodu ze spedycji i oprócz sniegu :shock: nic więcej nie widze .Normalnie nie potrafie opisać jak zaczynam sie wq....ć.Reduktor wysłany tydzień temu kasa też i co .Sie tylko wq....ć.W najgorszym wypadku pojade do niego i będe stał w bramie aż mi go odda :evil:
Moje motanie ruszyło z miejsca doszła długo oczekiwana przystawka PTO :D ,ale to nie koniec problemów wałek z przystawki nie włazi na skrzynie a drugi mam obiecany za 10 dni :evil: a za 14 dni mam byc już na NOCY ZIMORODKA .Coś czuje że jesli dojdzie na czas to w dzień przed imprezą :evil: a kiedy testy ?chyba w drodze na lawecie :(
Awatar użytkownika
hobotnica

Post autor: hobotnica »

Normalnie nie ma szans, nie wyrobię się, ale życzę udanej imprezy.
Teraz Zuzia :)
Awatar użytkownika
L80

Post autor: L80 »

Zdąży odmarznąć ? :|
Awatar użytkownika
Adamos

L80 pisze:Zdąży odmarznąć ? :|
Ni
Ale też będzie fajnie... :mrgreen:
Nie wstydzę się Jezusa
Awatar użytkownika
May_13
Kontakt:

Byłem obejrzeć trasę - jest... ciekawie :mrgreen: Są miejsca przymarznięte, a południowe - nasłonecznione podjazdy są, krótko mówiąc sliskie. Jest też trochę wody, lodu na którym bedzie trzeba uwazac i bagienka - na Kormoranie totalnie niedostepne a teraz bardzo zachecające :P
W niedzielę robimy rekonesans i szykujemy roadbóoki - będzie mozna się przebudzić po zimowym letargu.
:idea: ciepłe gacie na zmianę konieczne :idea:

Dla tych, którzy po przeczytaniu anonsu w Offroad PL 4x4 mieli problem z wejściem na naszą stronę - kaczka drukarska sprawiła, że skopano adres - podaję przwidłowy: http://www.polskioffroad.com - formularz zgłoszeniowy jest w NOCY ZIMORODKA 8)
...w błoto po złoto...
Ignacy Patrol
Kontakt:

Łzy mi k....a lecą autko gotowe ale testować nie moge bo p........na tuleja od pto nie wchodzi na skrzynie a mam obiecaną że dopiero w piątek mi wyślą :evil: .
Awatar użytkownika
Adamos

No to musi boleć :?
Dobrze że nie mam PTO :mrgreen:

Poz
Nie wstydzę się Jezusa
Awatar użytkownika
BODZIO

Post autor: BODZIO »

My juz ukończyliśmy prace nad sprzetem jeszcze tylko liny nawinąc zamątowac gdzieś trapy i jazda!
ODPOWIEDZ