Nawet amortyzatora z przodu nie wymieniłem na biały
MOTAM ROWEREK - PO RADY
Re: MOTAM ROWEREK - POMOCY
Miałem wielkie chęci coś pozmieniać w moim rowerku a tu prawie minęła zima i nic jak na razie z tego nie wyszło.
Y61 SUPER + SCOTT
Panowie.
Wnet rusza nowy sezon więc naszły mnie nowe chęci.
Co myślicie o tym?
http://www.alle................
Przyglądam się całym rowerom i wydaje się że dużo taniej wychodzą niż na części.
Wnet rusza nowy sezon więc naszły mnie nowe chęci.
Co myślicie o tym?
http://www.alle................
Przyglądam się całym rowerom i wydaje się że dużo taniej wychodzą niż na części.
Ostatnio zmieniony 15 marca 2010, o 15:01 przez ap4x4, łącznie zmieniany 1 raz.
Y61 SUPER + SCOTT
No to dałeś po bandzie.
Tyle propozycji. Wszystko wydaje się być fajne.
Ale wskazać jeden konkret
Tyle propozycji. Wszystko wydaje się być fajne.
Ale wskazać jeden konkret
...kto nie był w Nowinach, to nie był nigdy na maratonie??
To co ja mam powiedzieć na któryś chciał bym się zdecydować.
Mam swojego faworyta jest poza podanymi wyżej.
Podam link dopiero aby porównać z wybranym z w/w.
Mam swojego faworyta jest poza podanymi wyżej.
Podam link dopiero aby porównać z wybranym z w/w.
Y61 SUPER + SCOTT
Przejrzałem dokładniej
CORRATEC - skok amora 80mm (tylko?) może dla Ciebie 100mm, manetki dual-control - specyficzne, ale niektórzy chwalą
VIPER - hamulce serii 3 (szkoda 5), opony Nobby Nic raczej na błoto i góry niż na Mazowsze, ale w tym sezonie jeździmy góry to się przydadzą
KTM - specyfikacja po niemiecku, ale wszystko na LX - słabo
CANNONDALE - amor inaczej amortyzowany - rzadkość, osprzęt total skaładak każdy z innej parafii, działa, ale ja lubię trochę z jednej rodziny
CUBE - amor wysokiej klasy, przednia opona NN, spora waga, hamulce ORO rzadkość ale OK
CORRATEC SB FUN - amor Suntour (średnia półka), hamulce tarczowe mechaniczne, manetki XT 8 rzędowe (XT od kilku sezonów tylko 9rz. czyli stare)
GHOST LECTOR - !!!! carbon/tytan, opony Racing Ralph nowy model z 2009 (na suche warunki, używam takich) reszta XT
CORRATEC REVOLUTION - opny Michelin OK, carbon/tytan, mało danych. odbiór osobisty Poznań (warto?)
STEVENS - !!!! wygląd !!! rozmiar 20" chyba lepszy dla Ciebie niż 18", nowy 8400 sprzedaje za 4000 (?) warto
CUBE REACTION - waga 11,5 dużo
co nie opisałem to znaczy pasuje - to moja opinia
CORRATEC - skok amora 80mm (tylko?) może dla Ciebie 100mm, manetki dual-control - specyficzne, ale niektórzy chwalą
VIPER - hamulce serii 3 (szkoda 5), opony Nobby Nic raczej na błoto i góry niż na Mazowsze, ale w tym sezonie jeździmy góry to się przydadzą
KTM - specyfikacja po niemiecku, ale wszystko na LX - słabo
CANNONDALE - amor inaczej amortyzowany - rzadkość, osprzęt total skaładak każdy z innej parafii, działa, ale ja lubię trochę z jednej rodziny
CUBE - amor wysokiej klasy, przednia opona NN, spora waga, hamulce ORO rzadkość ale OK
CORRATEC SB FUN - amor Suntour (średnia półka), hamulce tarczowe mechaniczne, manetki XT 8 rzędowe (XT od kilku sezonów tylko 9rz. czyli stare)
GHOST LECTOR - !!!! carbon/tytan, opony Racing Ralph nowy model z 2009 (na suche warunki, używam takich) reszta XT
CORRATEC REVOLUTION - opny Michelin OK, carbon/tytan, mało danych. odbiór osobisty Poznań (warto?)
STEVENS - !!!! wygląd !!! rozmiar 20" chyba lepszy dla Ciebie niż 18", nowy 8400 sprzedaje za 4000 (?) warto
CUBE REACTION - waga 11,5 dużo
co nie opisałem to znaczy pasuje - to moja opinia
A teraz zobacz To:
http://allegro.958979109
Może nie ma osprzętu z najwyższej grupy ale jakoś najbardziej mi podchodzi.
Co o tym rowerku sądzisz ???
http://allegro.958979109
Ostatnio zmieniony 15 marca 2010, o 14:56 przez ap4x4, łącznie zmieniany 1 raz.
Y61 SUPER + SCOTT
Bardzo faja propozycja. Super amor (o takim modelu marzę), rama 19", reszta OK, ew. w przyszłości wymienić LX na wyżej (manetki, kaseta, łańcych - ten i tak pierwszy do wymiany). SCOTT, STEVENS, GHOST LECTOR ? Warto przymierzyć się do danego modelu.ap4x4 pisze:A teraz zobacz To:
http://allegro.pl/item958979109_scott_s ... arbon.html
Jak myślisz Scott 19" nie będzie za mały na mnie ?
19" to jest L/XL ?
19" to jest L/XL ?
Y61 SUPER + SCOTT
19" nie równe 19" innego producenta. Trzeba się mierzyć na danym modelu (wal do Scotta i siadaj na identycznej ramie). Słyszałem o 19" równych 17" u innego producenta. Niby obowiązują te same pomiary, a jednak... Rozmiar to długość rury podsiodłowej od osi korb do końca (do początku sztycy). Ważna jest długość rury głownej od głowki ramy do sztyce mierzona w poziomie. Nazewnictwa M/L/XL nie znam. Może ma dłuższy mostek, siodełko do tyłu na jarzemku przesuniesz i będzie OK.
No Panowie! Widze, ze bedziemy w tym roku wachali smrod karbonu jak co poniektorzy olimpijczycy wsiada na swoje rumaki i przyjada w czolowce pierwszego sektora. Siwy dym. Chyba team adrenalinka.pl musi zainwestowac nie tylko w koszulki ale jeszcze najac psychologa do pocieszania pozostalej czesci zespolu. A przynajmniej kilka zgrabnych cheerliderek ;-D
W tamtym sezonie wąchaliśmy karbon po takim jednym z numerem 3008 na Geant XTC czas coś zmienićAmikolaj pisze:No Panowie! Widze, ze bedziemy w tym roku wachali smrod karbonu
Mikołaj ponabijałeś się z kolegi ok
Teraz może coś mi doradzisz ?
Y61 SUPER + SCOTT
Fakt, smród karbonu nie jest fajny. Trzeba trenować. Aluminiowcy wszystkich teamów łączcie się !!!!
Może weź tę tańszą wersję na aluminium

Może weź tę tańszą wersję na aluminium
Alu to mam terazNowik pisze:Może weź tę tańszą wersję na aluminium![]()
![]()
Y61 SUPER + SCOTT