Zmiany w Mazovia !!!
Zmiany w Mazovia !!!
Właśnie taka informacja pojawiła się na stronie Mazovii
Sektorówka ? jeśli chcesz startować z wyższego sektora
W sezonie 2010 wprowadzimy udogodnienie w sposobie przyznawania sektorów startowych. Zawodnik, który będzie chciał mieć możliwość startu z wyższego sektora niż mu przysługującego, otrzyma takie prawo po odpracowaniu 2 godzin przy organizacji naszych maratonów.
Obecnie dostępne prace fizyczne to:
- praca na bufecie* (krojenie bananów i łamanie batonów)
- operator karchera (mycie rowerów zawodników po maratonie)
Zgłoszenia prosimy nadsyłać emailem.
* praca z wyżywieniem
Ciekawe, można troszkę porobić i jest start z wyższego sektora. Jest to dobre dla tych co nie wystartują w Otwocku na przykład !!!
Sektorówka ? jeśli chcesz startować z wyższego sektora
W sezonie 2010 wprowadzimy udogodnienie w sposobie przyznawania sektorów startowych. Zawodnik, który będzie chciał mieć możliwość startu z wyższego sektora niż mu przysługującego, otrzyma takie prawo po odpracowaniu 2 godzin przy organizacji naszych maratonów.
Obecnie dostępne prace fizyczne to:
- praca na bufecie* (krojenie bananów i łamanie batonów)
- operator karchera (mycie rowerów zawodników po maratonie)
Zgłoszenia prosimy nadsyłać emailem.
* praca z wyżywieniem
Ciekawe, można troszkę porobić i jest start z wyższego sektora. Jest to dobre dla tych co nie wystartują w Otwocku na przykład !!!
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Jean de Gribaldi
Re: Zmiany w Mazovia !!!
Ja ich pi....lę i te czyny społeczne p. Cezarego
Szkoda jeszcze że nie wymyślił aby kupować sobie miejsca w sektorach (np 5 dych za każdy sektor do przodu)
Szkoda jeszcze że nie wymyślił aby kupować sobie miejsca w sektorach (np 5 dych za każdy sektor do przodu)
Y61 SUPER + SCOTT
Ja to bym mógł na bufecie, bo potem jest wyżywienie. Przy myciu rowerów to zawsze jakieś niezadowolenie jest, niepotrzebny stres.ap4x4 pisze:Ja ich pi....lę i te czyny społeczne p. Cezarego
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Jean de Gribaldi
Imbir powiedz lepiej czy planujesz jakiś rower w święta ?
Y61 SUPER + SCOTT
Planuję dojechać w okolice rzeki Bug - Wysoczyzna Siedlecka, niedaleko Korczewa i Nadbużańskiego Parku Krajobrazowego. Będę zaczynał z miejscowości Dębe Wielkie, przed Mińskiem Maz, potem wiochami, lasami, polami... Ślad GPS już przygotowany. :-)ap4x4 pisze:Imbir powiedz lepiej czy planujesz jakiś rower w święta ?
Jean de Gribaldi
Jean de Gribaldi
To na cały dzień wycieczka.
Jak dla mnie to za długo, święta rodzina cała przyjeżdża.
Na 2-3 godz mogę zniknąć ale nie na cały dzień.
Y61 SUPER + SCOTT
Będę tam spędzał święta, więc dlatego jadę sobie tam rowerkiem :-)ap4x4 pisze:To na cały dzień wycieczka.
Jean de Gribaldi
Jean de Gribaldi
PRIMA APRILISimbir pisze: Sektorówka ? jeśli chcesz startować z wyższego sektora
...kto nie był w Nowinach, to nie był nigdy na maratonie??
Okrutny zart. Wyobrazam sobie jaka piana toczy sie na forum Mazovii. Nawet boje sie tam zagladac.
Ale swoja droga to podobne do Zamany.....

Ale swoja droga to podobne do Zamany.....
:-) pzdrówkiNowik pisze:PRIMA APRILISimbir pisze: Sektorówka ? jeśli chcesz startować z wyższego sektora
Jean de Gribaldi
Jean de Gribaldi
Znalazłem zapis w regulaminie Mazowii, że kara za start poza swoim sektorem wynosi 5 minut. Teoretycznie jeżeli przysługuje mi 9 sektor a wystartuję z 4 to i tak po odliczeniu kary wyjdę na zero... Pociecha jest taka, że nie będę się musiał przebijać przez tłum...
Problem jest z Nowikiem i Mikołajem, oni zawsze będą na minus
Co o tym sądzicie?
Problem jest z Nowikiem i Mikołajem, oni zawsze będą na minus
Co o tym sądzicie?
Co robię?
Piję herbatę.... z Imbirem
Piję herbatę.... z Imbirem
Ale czy nie jest tak że czas każdego z nas jest liczony od chwili przejechania przez linię startu i znajdująca się tam mata złapie sygnał z chipa czy też czipa do momentu przejazdu przez matę na mecie?
dlatego uważam że startując wcześniej czy później czas przejazdu będziesz miał taki sam.
dlatego uważam że startując wcześniej czy później czas przejazdu będziesz miał taki sam.
Y61 SUPER + SCOTT
Zgadza się. Sektory są tylko po to, żeby w jednej grupie jechali ludzie o podobnej szybkości i nie musieli wyprzedzać tłumów wolniejszych, tak jak to było kiedyś. Wszyscy startowali razem i szybsi musieli się przebijać do przodu, co nie jest rzeczą prostą, jak startuje ponad 1000 zawodników.ap4x4 pisze:Ale czy nie jest tak że czas każdego z nas jest liczony od chwili przejechania przez linię startu i znajdująca się tam mata złapie sygnał z chipa czy też czipa do momentu przejazdu przez matę na mecie?
Jean de Gribaldi
Jean de Gribaldi
Startując nie ze swojego sektora jedynie można zyskać 5 minut w plecy
Ale nikt tak naprawdę nie jest w stanie tego sprawdzić jak uda Ci się wejść przed startem do niższego sektora to pojedziesz i będzie OK.
Ale nikt tak naprawdę nie jest w stanie tego sprawdzić jak uda Ci się wejść przed startem do niższego sektora to pojedziesz i będzie OK.
Y61 SUPER + SCOTT