Wreszcie rusza
Wszyscy zwolennicy i przeciwnicy Mazovii są zaproszeni na oficjalne otwarcie sezonu do Otwocka.
Warunki będą raczej jesienno-zimowe, nawet jak wysuszy to i tak w okolicy będzie kilka strumyków (radzę zabrać obuwie na zmianę). Oby nie wysuszyło tak, że znowu nazwą ten maraton "Pustynna Burza". Trasa od wielu lat uległa znacznej modyfikacji. Zobaczymy.
Dystanse 9-22-50-75 km.
...kto nie był w Nowinach, to nie był nigdy na maratonie??
Nowik pisze: Wreszcie rusza
Wszyscy zwolennicy i przeciwnicy Mazovii są zaproszeni na oficjalne otwarcie sezonu do Otwocka.
Warunki będą raczej jesienno-zimowe, nawet jak wysuszy to i tak w okolicy będzie kilka strumyków (radzę zabrać obuwie na zmianę). Oby nie wysuszyło tak, że znowu nazwą ten maraton "Pustynna Burza". Trasa od wielu lat uległa znacznej modyfikacji. Zobaczymy.
Dystanse 9-22-50-75 km.
Pokazali mapę. Trasa taka sama była w 2008. Masakra. Sporo błota, podmokłe łaki, pastwiska. Umordowałem się strasznie wtedy. Średnia mi wtedy wyszła 14 km/h Chyba jeden z najtrudniejszych startów i to na sam początek. Oczywiście mapa kłamie nie 50 km, tylko 57 :-)
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
czyli luzik
Mówiłem Imbirowi, że tak będzie. Generalnie na Mazovi to się nigdy nic nie zgadza. Ja tam nie analizuję tras wsiadam i jadę i czasami umieram a czasami jestem miło zaskoczony, że tak krótko (np. Józefów czy Radom w zeszłym roku).
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Czy ktos bedzie jechal w czwartek na Agrykole sie zapisac? Ja bym mial prosbe zeby mnie zapisac i zalozyc kaske. Nie dam rady sie stawic, ale w niedziele napewno pojade.
Numeru nie mam zarezerwowanego, co dadza to bedzie dobrze.
Amikolaj pisze:ooo to fajnie, ze od srody juz. Czyli juz wiem dokad dzisiaj zrobie mala przejazdzke.
Kogo zapisac?
Amik
O której będziesz jechał, może dołączę na trasie. Będę ruszał koło 18.00. Weź chipa z zeszłego roku.
Jean de Gribaldi
No to Imbir i ja sie zapisalismy. Coz to byla za ceremonia w pieknym budynku Polskiego Komitetu Olimpijskiego! Cerwone dywany, media, ochrona. Amok.
Wypatrujcie numeru 1275 na trasie jak bede lezal gdzie w rowie masowany przez przygodne wiesniaczki ;-) Wrrrr
Amik (w szale startowym)
ap4x4 pisze:Właśnie coś mnie zaczęło nachodzić na wystartowanie w Otwocku
Na razie 3 z drużyny jedzie, będą pierwsze punkty. Może do 100 wejdziemy. :-) Jakbyś przemyślał, to warto dziś się zarejestrować (g. 16.00-20.00), bo w niedzielę to może być dużo chętnych i kolejka.
Jean de Gribaldi