OTWOCK 2010

Bike marathony np. Mazovia MTB, Poland Bike, Skoda MTB Marathon, CrossCarpatia itp.

Moderatorzy: franc, Student

Awatar użytkownika
Nowik

OTWOCK 2010

Post autor: Nowik »

:D Wreszcie rusza :D
Wszyscy zwolennicy i przeciwnicy Mazovii są zaproszeni na oficjalne otwarcie sezonu do Otwocka.
Warunki będą raczej jesienno-zimowe, nawet jak wysuszy to i tak w okolicy będzie kilka strumyków (radzę zabrać obuwie na zmianę). Oby nie wysuszyło tak, że znowu nazwą ten maraton "Pustynna Burza". Trasa od wielu lat uległa znacznej modyfikacji. :shock: Zobaczymy.
Dystanse 9-22-50-75 km.
...kto nie był w Nowinach, to nie był nigdy na maratonie??
Awatar użytkownika
ap4x4

Re: OTWOCK 2010

Post autor: ap4x4 »

Wszyscy trenują nie ma czasu na pisanie :mrgreen:
Y61 SUPER + SCOTT
Awatar użytkownika
imbir

Post autor: imbir »

Nowik pisze::D Wreszcie rusza :D
Wszyscy zwolennicy i przeciwnicy Mazovii są zaproszeni na oficjalne otwarcie sezonu do Otwocka.
Warunki będą raczej jesienno-zimowe, nawet jak wysuszy to i tak w okolicy będzie kilka strumyków (radzę zabrać obuwie na zmianę). Oby nie wysuszyło tak, że znowu nazwą ten maraton "Pustynna Burza". Trasa od wielu lat uległa znacznej modyfikacji. :shock: Zobaczymy.
Dystanse 9-22-50-75 km.
Pokazali mapę. Trasa taka sama była w 2008. Masakra. Sporo błota, podmokłe łaki, pastwiska. Umordowałem się strasznie wtedy. Średnia mi wtedy wyszła 14 km/h Chyba jeden z najtrudniejszych startów i to na sam początek. Oczywiście mapa kłamie nie 50 km, tylko 57 :-)
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
Nowik

Post autor: Nowik »

Znów zmiana trasy. Wrócili do pierwotnej trasy. Czerwona droga, Dąbrówka, bunkry, w kierunku Pogorzeli i kilka strumyków.
...kto nie był w Nowinach, to nie był nigdy na maratonie??
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Post autor: franc »

czyli luzik :)
Mówiłem Imbirowi, że tak będzie. Generalnie na Mazovi to się nigdy nic nie zgadza. Ja tam nie analizuję tras wsiadam i jadę i czasami umieram a czasami jestem miło zaskoczony, że tak krótko (np. Józefów czy Radom w zeszłym roku).

Będzie dobrze :mrgreen:
Awatar użytkownika
imbir

"Otwockerens Mooiste" Otwocka Pięknośc - Wiosenny klasyk :-)
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Amikolaj

Post autor: Amikolaj »

Czy ktos bedzie jechal w czwartek na Agrykole sie zapisac? Ja bym mial prosbe zeby mnie zapisac i zalozyc kaske. Nie dam rady sie stawic, ale w niedziele napewno pojade.
Numeru nie mam zarezerwowanego, co dadza to bedzie dobrze.

Dajcie znac pliz. Amik
Awatar użytkownika
ap4x4

Na zapisy macie teraz trochę dalej.
Ale że w przyrodzie nic nie ginie dlatego ja mam bliżej :D
http://www.mazoviamtb.pl/index.php?news=1002
Y61 SUPER + SCOTT
Amikolaj

ooo to fajnie, ze od srody juz. Czyli juz wiem dokad dzisiaj zrobie mala przejazdzke.
Kogo zapisac?
Amik
Awatar użytkownika
imbir

Amikolaj pisze:ooo to fajnie, ze od srody juz. Czyli juz wiem dokad dzisiaj zrobie mala przejazdzke.
Kogo zapisac?
Amik
O której będziesz jechał, może dołączę na trasie. Będę ruszał koło 18.00. Weź chipa z zeszłego roku.
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
ap4x4

Ja około 18 też ruszam ale w przeciwnym kierunku :mrgreen:
Y61 SUPER + SCOTT
Amikolaj

No to Imbir i ja sie zapisalismy. Coz to byla za ceremonia w pieknym budynku Polskiego Komitetu Olimpijskiego! Cerwone dywany, media, ochrona. Amok. :twisted:
Wypatrujcie numeru 1275 na trasie jak bede lezal gdzie w rowie masowany przez przygodne wiesniaczki ;-) Wrrrr
Amik (w szale startowym)
Awatar użytkownika
ap4x4

Właśnie coś mnie zaczęło nachodzić na wystartowanie w Otwocku :roll:
Y61 SUPER + SCOTT
Awatar użytkownika
imbir

ap4x4 pisze:Właśnie coś mnie zaczęło nachodzić na wystartowanie w Otwocku :roll:
Na razie 3 z drużyny jedzie, będą pierwsze punkty. Może do 100 wejdziemy. :-) Jakbyś przemyślał, to warto dziś się zarejestrować (g. 16.00-20.00), bo w niedzielę to może być dużo chętnych i kolejka.
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
ap4x4

Mam szkołę w sobotę i niedzielę :twisted:
W sobotę pójdę a w niedzielę też powinienem ale zobaczę jeszcze.
Y61 SUPER + SCOTT
ODPOWIEDZ