NOWY ?
Re: NOWY ?
To dla tej tajnej broni drugi komplecik kolega bierze? 
...kto nie był w Nowinach, to nie był nigdy na maratonie??
Rozszyfrowałeś nas WaśćNowik pisze:To dla tej tajnej broni drugi komplecik kolega bierze?
Y61 SUPER + SCOTT
Jak na razie z "nowym" szukamy jakiegoś godnego naszego zespołu rowerka dla niego.Nowik pisze:Kto to jest Marek Szeliga z Jabłonny, zarejestrowany jako adrenalinka.pl ?
Bo ten który ma nie bardzo nadaje się na mazovię
Jak by ktoś coś widział lub słyszał rama 17,5/18
Y61 SUPER + SCOTT
ul. 17 Stycznia Ski Team - zaczyna się sezon na promocje. Sorry, ale mam słabość do do tych rowerów :-)ap4x4 pisze:Jak na razie z "nowym" szukamy jakiegoś godnego naszego zespołu rowerka dla niego.Nowik pisze:Kto to jest Marek Szeliga z Jabłonny, zarejestrowany jako adrenalinka.pl ?
Bo ten który ma nie bardzo nadaje się na mazovię
Jak by ktoś coś widział lub słyszał rama 17,5/18
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Jean de Gribaldi
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2010, o 11:18 przez ap4x4, łącznie zmieniany 1 raz.
Y61 SUPER + SCOTT
Wczoraj Nowy był ze mną na pierwszym rowerze w sezonie.
Przejechał około 30 km
Pisałem do niego ale jeszcze się nie odezwał.
Myślicie że mogło coś mu się stać
Nie było za szybko
Przejechał około 30 km
Pisałem do niego ale jeszcze się nie odezwał.
Myślicie że mogło coś mu się stać
Nie było za szybko
Y61 SUPER + SCOTT
Jest kilka możliwości.
Albo zgubiłeś go w lesie i nawet nie zauważyłeś, a teraz ściemniasz, że się nie odzywa
A może doradziłeś mu zły sprzęt i kolega jest niezadowolony (co kupiliscie?)
Albo zgubiłeś go w lesie i nawet nie zauważyłeś, a teraz ściemniasz, że się nie odzywa
A może doradziłeś mu zły sprzęt i kolega jest niezadowolony (co kupiliscie?)
Nie zgubiłem Go, wróciliśmy razem do mnie pod dom.
Dzwonił wczoraj
Jest w nowej pracy i musi pracować na wizerunek.
A rowerek ma świetny i jest oczywiście zadowolony.
Y61 SUPER + SCOTT
Mam nadzieję, że kolega zadowolony.
Dziś jeździłem po ursynowskich sklepach szukając rowerka dla córki kolegi. Pech chciał, że wpadłem na stojak z najnowszym modelem Meridy O-Nine. Full carbon. Nieśmiała przymiarka, podnoszę i... nie poczułem kiedy go podniosłem. Rzut oka na cenę...
23... (ilość zer wpisać wg. uznania - napewno nie dwa). 
Dziś jeździłem po ursynowskich sklepach szukając rowerka dla córki kolegi. Pech chciał, że wpadłem na stojak z najnowszym modelem Meridy O-Nine. Full carbon. Nieśmiała przymiarka, podnoszę i... nie poczułem kiedy go podniosłem. Rzut oka na cenę...
Kiedyś widziałem w katalogu początek 24... Myślę, że to jest gdzieś górna granica dla MTB. Droższych się już raczej nie robi, imho - wartość karbonu na całkowitym wypasie XTR plus super najdroższe koła i amory. Od kilku dni na SportKlubie puszczają Kolarstwo górskie: Cape Epic z RPA. Godne polecenia.Nowik pisze:Mam nadzieję, że kolega zadowolony.
Dziś jeździłem po ursynowskich sklepach szukając rowerka dla córki kolegi. Pech chciał, że wpadłem na stojak z najnowszym modelem Meridy O-Nine. Full carbon. Nieśmiała przymiarka, podnoszę i... nie poczułem kiedy go podniosłem. Rzut oka na cenę...23... (ilość zer wpisać wg. uznania - napewno nie dwa).
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Jean de Gribaldi
Takie są te CARBONOWE rowerki.Nowik pisze: Full carbon. Nieśmiała przymiarka, podnoszę i... nie poczułem kiedy go podniosłem.
Podobno są leciutkie i same jadą.
Ale kogo na nie stać ?
Y61 SUPER + SCOTT
Nowego carbona można wyhaczyć od 6 tysi w górę. W tym modelu Merida użyła najlżejszego carbonu - klasyczna rama z carbonu waży 1100-1300gr, ta zaledwie 800gr. Dorzucili resztę z carbonu i tytanu i wyszła waga 7,5kg (amor skok 80 aby lżejszy, korby 2x10, siodło 125gr, pedały "ubijaki" z tytanu itd...) Ale to juz wyżyłowana waga, choć mógłbym trochę pośmigać