10-11.07 PolandBike - Urle

Bike marathony np. Mazovia MTB, Poland Bike, Skoda MTB Marathon, CrossCarpatia itp.

Moderatorzy: franc, Student

Artur
Kontakt:

10-11.07 PolandBike - Urle

Post autor: Artur »

ciekawostka, w sobotę zawody drużynowe, w niedzielę indywidualne. Okolica przyjemna, zawody można potraktować na luzie...
http://www.polandbike.pl/index.php/comp ... rticle/268
Indywidualnie pewnie wystartuję ale fajnie by było wystartować też drużynowo...
co myślicie o pomyśle?
Co robię?
Piję herbatę.... z Imbirem
Awatar użytkownika
benia

Re: 10-11.07 PolandBike - Urle

Post autor: benia »

Panowie nic nie chcę mówić ale w drużynie "40+" macie szansę :mrgreen:
Awatar użytkownika
Nowik

Post autor: Nowik »

benia pisze:Panowie nic nie chcę mówić ale w drużynie "40+" macie szansę :mrgreen:
Wyczuwam nutkę ironii i złośliwości :evil: I tak z samego rana?
...kto nie był w Nowinach, to nie był nigdy na maratonie??
Awatar użytkownika
benia

Post autor: benia »

Prawdą jest tylko to że z rana ale żadnej złośliwości nie ma i nie było z mojej strony :o
Po prostu tą kategorię obstawiacie najmocniej (Nowik, Imbir, Adam, Franc, Endrju)
A poza tym 25km to nie wiele.
A grupa młodszych naszych chłopców (Mikołaj, Marek, Mariusz) jest ich tylko 3 i dystansik 50 km do pokonania.
Teraz się chyba ze mną zgodzisz ?
Artur
Kontakt:

Ruszcie się lenie... w tej desperacji już mi Wieliszew chodzi po głowie,
Po tygodniu za komputerem mam ochotę się sponiewierać :lol:
Co robię?
Awatar użytkownika
ap4x4

Post autor: ap4x4 »

A mnie właśnie chyba leń dopadł :(
Y61 SUPER + SCOTT
Artur
Kontakt:

Piekarnik lub Piaskownica

Jestem mile zaskoczony wyścigiem zorganizowanym przez PolandBike. Najpierw minusy, w sumie jedyny minus to mało ciekawa trasa. Za to plusów jest sporo...
1. Mała ilość startujących, na trasie Max było nas ze 200 osób, w Piasecznie w Mazowii tyle startowało tylko z 10 sektora :?
2. Brak podziału na ścisłe sektory. W sumie był jeden wspólny start. Tych lepszych po prostu postawiono bliżej startu i już...
3. Długi, szybki i szeroki rozbieg który rozstawił nas w kolejności.
4. Bardzo dobre zabezpieczenie i oznakowanie trasy, było sporo Policji, strażaków i wszelkiej maści ochotników. Oznakowań było naprawdę dużo.
5. Trasa 50 kilometrów to niedużo, jednak przez długie odcinki piachów wjechałem na Metę naprawdę zmęczony.
6. Pomysł wyścigu oparty był na 2 pętlach. Uniknąłem jednak dublowania a więc jechałem bezpiecznie bez spychania na pobocze.
7. Dystanse Fit I Hobby wystartowały sporo po grupie Max a więc dzieciaki nie wpadały mi pod koła.

Pomimo mało ciekawej trasy plusy przeważają. To przyzwoita impreza... Żałujcie że nie ruszyliśmy w sobotę. Wystartowało 27 drużyn a więc mieliśmy realną szansę powalczyć w kategorii M4. Na dystansie Max mój czas to 02:33:37.26. Średnia prawie 20 km na godzinę i to pomimo tego cholernego piachu... Najlepszy w kategorii 01:33:41.34, w M4 było nas tylko 27.
Co robię?
Awatar użytkownika
imbir

Re: Piekarnik lub Piaskownica

Post autor: imbir »

Artur pisze:Jestem mile zaskoczony wyścigiem zorganizowanym przez PolandBike. Najpierw minusy, w sumie jedyny minus to mało ciekawa trasa. Za to plusów jest sporo...
1. Mała ilość startujących, na trasie Max było nas ze 200 osób, w Piasecznie w Mazowii tyle startowało tylko z 10 sektora :?
2. Brak podziału na ścisłe sektory. W sumie był jeden wspólny start. Tych lepszych po prostu postawiono bliżej startu i już...
3. Długi, szybki i szeroki rozbieg który rozstawił nas w kolejności.
4. Bardzo dobre zabezpieczenie i oznakowanie trasy, było sporo Policji, strażaków i wszelkiej maści ochotników. Oznakowań było naprawdę dużo.
5. Trasa 50 kilometrów to niedużo, jednak przez długie odcinki piachów wjechałem na Metę naprawdę zmęczony.
6. Pomysł wyścigu oparty był na 2 pętlach. Uniknąłem jednak dublowania a więc jechałem bezpiecznie bez spychania na pobocze.
7. Dystanse Fit I Hobby wystartowały sporo po grupie Max a więc dzieciaki nie wpadały mi pod koła.

Pomimo mało ciekawej trasy plusy przeważają. To przyzwoita impreza... Żałujcie że nie ruszyliśmy w sobotę. Wystartowało 27 drużyn a więc mieliśmy realną szansę powalczyć w kategorii M4. Na dystansie Max mój czas to 02:33:37.26. Średnia prawie 20 km na godzinę i to pomimo tego cholernego piachu... Najlepszy w kategorii 01:33:41.34, w M4 było nas tylko 27.
Jesteś niezniszczalny. Startować w taki upał to jesteś prawdziwym cyklotykiem.Gratulacje wielkie :-) Wpisz sobie wyścig do profilu na mazovii. Ja mam ogólne przemyślenia na temat mazovii i opinii ludzi po Wieliszewie. Franc ma rację. Impreza przerosła już organizatorów i nastąpiła totalna olewka klienta. Brak jedzenia (garść ryżu dosłownie), złe oznakowanie trasy, pan sędzia śpiący zamiast liczący kółka. Zostawię sobie mój profil na mazovii do zapisywania wyników w innych cyklach. Do końca sezonu jeszcze parę razy wystartuję (kasa wpłacona), ale to już koniec. Mniej wyścigów za to jakieś fajniejsze. Jeżeli chodzi o piachy i zmęczenie to załóż sobie w końcu szersze opony z bieżnikiem. Poczujesz różnicę.
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Post autor: franc »

Dzięki :)
PolandBike to naprawdę o wiele fajniejsze imprezy i kto wie może nawet ja skuszę się na jakąś z nich :wink:
Awatar użytkownika
imbir

franc pisze:Dzięki :)
PolandBike to naprawdę o wiele fajniejsze imprezy i kto wie może nawet ja skuszę się na jakąś z nich :wink:
Może lajtowo byśmy se Węgrów 7 sierpień, hej?
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Niestety wtedy jestem na Białorusi-praca :cry:
Wolny jestem po 15 sierpnia do 20-go a potem dopiero po 28 sierpnia mam już luz. Może będzie coś we wrześniu ..... :?:
Awatar użytkownika
imbir

franc pisze:Niestety wtedy jestem na Białorusi-praca :cry:
Wolny jestem po 15 sierpnia do 20-go a potem dopiero po 28 sierpnia mam już luz. Może będzie coś we wrześniu ..... :?:
29.08 Tłuszcz? Wrzesień to dużo górzystych. Rabka Zdrój, Ustroń, Istebna. Daleko i strach :-/
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

a więc Tłuszcz :mrgreen:
Artur
Kontakt:

Tłuszcz jest ok, jednak nie wiem czy wcześniej gdzieś nie poszaleję... czuję głód cierpienia... marzy mi się kolejna wielokilometrowa wyprawa. Jedyne co mi przeszkadza to te temperatury... na otwartej przestrzeni i mazowieckich polach ten skwar strąca ptaki z nieba :wink:
Co robię?
ODPOWIEDZ