Zmota Challenge GWIEZDNE WOJNY - wrażenia po epizodzie ósmym

Rajdy i imprezy przeprawowe, sportowe, maratony
Np. Dakar, Zmota Challenge, Africa Race, Pomerania, Zmota Trophy, Croatia Trophy, Zmota Sprint, Iron Man Offroad Challenge itp.

Moderator: franc

Magnus

Re: Zmota Challenge GWIEZDNE WOJNY - wrażenia po epizodzie ósmym

Post autor: Magnus »

To była moja pierwsza Zmota. Zajefajna impreza, choć bardzo wymagająca. Ładne tereny, wzorowa organizacja. Startowałem w turystyku, ale z uwagi na moje mało doposażone i "prawie seryjne" auto powinienem raczej zdecydować się na przygodę. Jechałem dla fanu, więc część prób (szczególnie na trawersach) odpuszczałem.
Na koniec impreza kończąca z suto zastawionymi stołami oraz lokalnymi specjałami. Niestety szybko mnie zmogło i przed północą poszedłem grzecznie do łóżeczka. W niedzielę obudziłem sie z bólem glowy, ale to raczej nie z uwagi na spożycie a choróbska, którego nabawiłem się na Zmocie.
Magnus
Awatar użytkownika
SCORPION
Kontakt:

Post autor: SCORPION »

To parę słów od mnie
Tak jak dla 9mm dla mnie ta ZMOTA była również najlepszą imprezą, nie umniejszając innym z PLP. Po prostu tutaj wszystko było zapięta na ostatni guzik. Udało nam się przybyć dzień wcześniej chodź miały być dwa, ale chłodnia się przedziurawiła, wentylator padł,a pół osie do polski dopłynęły ostatniego dnia. Kwatera z super jajecznicą na wędzonym własnym boczku, wygodne łóżko, super towarzystwo. Bankiet jak zwykle na grubo, zostaliśmy do końca, a powrót na kwaterę bez roadbooka był bardzo utrudniony.Sam rajd bez łagrów. Technika, technika i jeszcze raz technika. Było zimno, ale deszczu meteorytów brak, więc nieźle. Jaba dał nam w kość spędziliśmy tam 5 godzin przerzucając 8 trap. Ale dumny jestem z 5 metrowego mostu jaki zbudowaliśmy nad oczkiem o głębokości 2m. Najpoważniejsza awaria jaką mieliśmy to chińskie g... radio które się nam popsuło zaraz po wjeździe na bazę. Mieliśmy plan uprzyjemniać uczestnikom zdobywanie nowych galaktyk w tle muzyki ze wszystkich epizodów starwarsów. Trudno może następnym razem. Jesteśmy bardzo zadowoleni z całego sezony. Systematycznie iteracyjnie eliminowaliśmy błędy osiągając fajny wynik.

Podziękowania:
-dla załogi która robiła za kotwicę na jabie kiedy wbiliśmy się w nocy na dywan i korzeń łamiąc amortyzator zablokował nam most,
-dla mojej Żony która po nocy szyła strój Vadera i jeszcze spakowała nas.
-dla Kamila naszego super mechanika który siedział ze mną w garażu po 20 godzin, aby SC o własnych siłach wjechał na lawetę,
-dla wszystkich uczestników którzy budowali klimat.
-za kiełbaskę na vaderze.

I oczywiście podziękowania dla Franca i osób które go wsparły w chwili kiedy zabrano litwę. Zdaję sobie sprawę pod jaką presją czasu musiał być przygotowując nową trasę. Coś co było robione przez miesiąc wcześnie musiało zostać zrobione od nowa w kilka dni. I co naprawdę budzi podziw, to że roadbook był bez błędów, tak jakby wszystko było zgodnie z planem.
Tutaj FRANC po raz kolejny pokazał klasę.... po prostu "można"

ps
"zaq" daliśmy wam kanister z paliwem, oddaliśmy kartę i w drodze na kwaterę scorpion stanął na jakieś górce w czarnej dupie gdzie naprawdę wiało. Mokszy bez drzwi czekaliśmy na pomoc, było źle. Ale czego to się nie robi dla kolegów :)
Dzięki Podol za wachę i załodze która nam je przywiozła.
"zaq" pisz na prv

na http://www.expedycja.pl/?section=102&gall=368 są już zdjęcia
Awatar użytkownika
May_13
Kontakt:

Post autor: May_13 »

Dołączam się do wszystkich hymnów pochwalnych :P Mimo, że sponiewierany (pierwszy raz na boku), utopiony po pachy, i do tego mechanicznie wyeliminowany po przemieleniu przodu, rogal nie znikał. Atmosferę budował poziom trudności imprezy - razem było raźniej :P
Lista na kolejną edycję jest już otwarta i powoli się zapełnia. I oby tak właśnie by do X - jubileuszowej dotrwać - trzymamy kciuki @Franc :mrgreen:
...w błoto po złoto...
frajda przyjdzie sama :-)
Awatar użytkownika
MikeWs

Post autor: MikeWs »

HAMME pisze: Podziękowania:
-dla załogi która robiła za kotwicę na jabie kiedy wbiliśmy się w nocy na dywan i korzeń łamiąc amortyzator zablokował nam most,
A nie ma za co, to tak w imieniu własnym i Stanga. Aż sami się dziwiliśmy, że suza Was utrzymała bez kotwiczenia do drzewa no a amorek to widać było że dokonał żywota.
Duże gratulacje dla Was za osiągnięty wynik pomimo dużych przeciwności wrednej techniki. A chińskiego nagłośnienia szkoda. Byłoby fajnie walczyć z muzą Star Wars w tle.
Pozdrawiam ekipę Unimoga za mile spędzony czas pomiędzy jazdami i bobona, który czuwając w nocy przy ognisku uraczył nas ciepłą kiełbaską.
Gratulacje organizatorom i zwycięzcom!
Wind is the power, no wind is the pleasure.
Awatar użytkownika
SZCZUR
Kontakt:

Post autor: SZCZUR »

ZOSTAWIŁEM SZEROKĄ TAŚMĘ 25 M NA PRÓBIE JABBA, ZNALAZCE PROSZE O KONTAKT 796 091 995
Impreza jak zwykle na najwyższym poziomie. dzięki za wspólną walkę białemu, wielkiemu pojazdowi kosmicznemu z ekipy "ŻalMiWas", serdeczne dzięki za pomoc w opuszczeniu próby BIOMASA ekipom nr. 98 i 109, byliśmy już w czarnej dupie hehe: Obrazek

pozdrawiamy: CICHY I SZCZUR ekipa BLACKSCHADOWS.PL
-słyszałeś sieroto o pewnym pilocie, który bardziej, niż pierwszy na orlenie woli być ostatni na ZMOCIE ? http://pl.youtube.com/watch?v=y_Cpu9R4s4g&fmt=18" www.wirtualnyelk.pl/pub
Awatar użytkownika
majcher

Post autor: majcher »

SZCZUR pisze:ZOSTAWIŁEM SZEROKĄ TAŚMĘ 25 M NA PRÓBIE JABBA, ZNALAZCE PROSZE O KONTAKT 796 091 995
jesli mnie pamięć bankietowa nie myli to Castrol pytał kto zgubił taśma na Jabie
ktoś mnie kiedyś nazwał ASPOŁECZNYM CIŚNIENIOWCEM :)
Awatar użytkownika
SZCZUR
Kontakt:

Post autor: SZCZUR »

majcher pisze:
SZCZUR pisze:ZOSTAWIŁEM SZEROKĄ TAŚMĘ 25 M NA PRÓBIE JABBA, ZNALAZCE PROSZE O KONTAKT 796 091 995
jesli mnie pamięć bankietowa nie myli to Castrol pytał kto zgubił taśma na Jabie
nie słyszałem - siedzielismy po przekatnej do sceny, mało co było tam słychac... masz kontakt do castrola?
-słyszałeś sieroto o pewnym pilocie, który bardziej, niż pierwszy na orlenie woli być ostatni na ZMOCIE ? http://pl.youtube.com/watch?v=y_Cpu9R4s4g&fmt=18" www.wirtualnyelk.pl/pub
Awatar użytkownika
imbir

Post autor: imbir »

HAMME pisze:

na http://www.expedycja.pl/?section=102&gall=368 są już zdjęcia
Zdjęcia super zrobione, gratulacje !!! Świetne jest zdjęcie jak jeden pan grozi palcem Vaderowi i drugie jak Vader zagląda zza pleców Franca na plany terenu, genialne :-)
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
zaq

Post autor: zaq »

HAMME pisze:To parę słów od mnie
ps
"zaq" daliśmy wam kanister z paliwem, oddaliśmy kartę i w drodze na kwaterę scorpion stanął na jakieś górce w czarnej dupie gdzie naprawdę wiało. Mokszy bez drzwi czekaliśmy na pomoc, było źle. Ale czego to się nie robi dla kolegów :)
Dzięki Podol za wachę i załodze która nam je przywiozła.
"zaq" pisz na prv
Jakbym wiedział, że Wam zabraknie, nie śmiałbym prosić. Bardzo, ale to bardzo dziękujemy, możecie liczyć na naszą pomoc na każdej imprezie na której będziemy w każdej sytuacji.
Gaz 69 evo III
Awatar użytkownika
placek

Post autor: placek »

Wrażenia jak zwykle super
wielkie dzięki :P dla załogi która poratowała nas półosią do samuraja,dzięki czemu ukończyliśmy na kołach
tylko nie mam kontaktu do tej załogi proszę o kontrakt
placek 501717893
placek
JeepFan

Post autor: JeepFan »

placek pisze:Wrażenia jak zwykle super
wielkie dzięki :P dla załogi która poratowała nas półosią do samuraja,dzięki czemu ukończyliśmy na kołach
tylko nie mam kontaktu do tej załogi proszę o kontrakt
placek 501717893
Spoko Piotrek nie pali się.
Może będziecie na trialu w Lędzinach to sie spotkamy.
Gdyby nie to mój tel: 508289429
"Dziadek" Jurek
Awatar użytkownika
placek

Post autor: placek »

Jeszcze raz wielkie dzięki Dziadek
placek :wink:
placek
JeepFan

Post autor: JeepFan »

Co do samego rajdu to wielkie dzięki dla Franca i całej ekipy orgów za to że potrafią i że im się chce zorganizować Mega Imprezę, której klimat jest jedyny i niepowtarzalny.
Teren ciężki i wymagający a ludzie uśmiechnięci, bez ciśnienia. Rywalizacja niby jest ale nie za wszelką cenę. Wzajemny szacunek, uśmiech i pomoc wśród konkurujących bądź co bądź załóg.
To chyba tylko na Zmocie.
Mam nadzieję że gadka Franca o zakończeniu imprezy po X edycji to tylko kokieteria :wink:
Oby Im sie dalej chciało chcieć.
zaq

Post autor: zaq »

No to na spokojnie teraz :D
Ta impreza na długo pozostanie w mojej pamięci. I nie dlatego, że w sprzęcie posrało się wszystko jak nigdy. Nie dlatego, że mam mało pieczątek. Chodzi o atmosferę. To naprawdę wspaniałe, że mogłem liczyć na pomoc praktycznie każdego do kogo się zwróciłem. Chłopakom ze Scorpiona i załodze Rosomaka jeszcze raz dzięki za paliwo. Załodze białej Geli za pomoc przy próbach reanimacji wyciągarki. I dziękuję każdemu kto mi pomagał, a w tej chwili nie mogę sobie przypomnieć. Dzięki Wam udało się szczęśliwie wrócić na kołach. To samo dotyczy mieszkańców tych pięknych okolic. To bardzo serdeczni i dobrze nastawieni do naszego hobby ludzie. Nie czułem się tam intruzem co zdarzało się na innych srajdach. Organizacja i roadbook to z kolei klasa sama w sobie i wzór dla każdego kto bierze się za organizację tego typu imprez. Jedynie stodoła trochę mała się robi :D
Franc - niech MOC będzie z Tobą :mrgreen:
Gaz 69 evo III
tata

Post autor: tata »

Tak na spokojnie już moge stwirdzić - Zacna Impreza w towarzystwie wspaniałych uczestników oraz niesamowitych organizatorów. Atmosfera iście kosmiczna. Kolegom z extremu dziękuję za wyprostowanie mojego wozidła -groził mi z lekka boczek :mrgreen: Franc mam nadzieję, że nie raz spotkamy się na Twoich imprezach i nie tylko. Dziękuję za fajnie spędzony czas i adrenalinę która dała o sobie znać.
ODPOWIEDZ