39 Element Obwód Kaliningradzki '11 Lista w 1 poście
Re: 39 Element Obwód Kaliningradzki '11 Lista w 1 poście
My jedziemy w 4 osoby w tym Karol lat 14 i Adam lat 17 
No i bardzo fajnie
widzę, że zbiera się niezła ekipa podróżniczo-balangowa 
jeszcze my
Marzena i Jarek HDJ 80
Marzena i Jarek HDJ 80
czy wyjazd jest aktualny?
jakies wizy i te sprawy trzeba uruchamiac? Rozumiem ,ze wizuje Franc, do kiedy trzeba wysłać skany i docs do zaproszenia.
Sorry ze męczę, ale chcialem tylko potwierdzenie czy wyjazd jest pewny, co by cos zaplanowac z wakacjami, a może mnie nie być w PL przed wyjazdem i wole sie upewnić.
jakies wizy i te sprawy trzeba uruchamiac? Rozumiem ,ze wizuje Franc, do kiedy trzeba wysłać skany i docs do zaproszenia.
Sorry ze męczę, ale chcialem tylko potwierdzenie czy wyjazd jest pewny, co by cos zaplanowac z wakacjami, a może mnie nie być w PL przed wyjazdem i wole sie upewnić.
myślę , że wyjazd jest na 100% , Franc jest do środy w amoku na magamie , poproszę go żeby dzisiaj wieczorem coś napisał
Kochani
Bardzo proszę do 8 czerwca aby przysłać imię i nazwisko, nr paszportu ( od kiedy do kiedy ważny -dzień, miesiąc, rok) i datę urodzenia - na mój mail biuro@adrenalinka.pl - w celu wyrobienia zaproszeń !
Następnie do 2o czerwca u mnie muszą być :
wszystkie paszporty wraz z 2 aktualnymi zdjęciami
wypełniony wniosek wizowy dla każdego członka ekspedycji:
http://www.rusemb.pl/images/pdfdoc/visa/pol_form_a4.pdf - komputerowo
lub
http://www.rusemb.pl/images/pdfdoc/visa/pol_a4.pdf - ręcznie
Opłata za wizę i ubezpieczenie ok. 80-120 zł- będę wiedział wkrótce i dam znać. Opłata za wyprawę 1500 zł załoga + 300 osoba dodatkowa. Dzieci do lat 12 za darmo. Konieczne również 20 euro na osobę dla przewodników !
Paszporty wraz z wizami i ubezpieczeniem dostarczę na miejsce spotkania 18 lipca.
Jedziemy na 2 grupy po 7 aut - jedną prowadzę ja a drugą Jarek 9mm wraz z Patrykiem. Przez 2 dni towarzyszą nam przewodnicy lokalni. Obwód to trudna wyprawa i NA PEWNO będziemy mieli kłopoty z Policją i Gaiem. Także przygotować się trzeba na żmudne kontrole i dawanie w łapę. Ja postaram się zapewnić całkowitą legalność ekspedycji ale Rosja to nie Białoruś.
Dokumenty samochodu- POlisa OC ( Rosja), jeżeli auto nie jest na nas to notarialnie potwierdzone ( po rosyjsku) upoważnienie do użyczenia auta, Dowód Rejestracyjny z ważnymi badaniami technicznymi.
Opłata za registrowkę to ok. 30 zł osoba na miejscu.
Pracuję nad tym byście byli zadowoleni ale w tym popier.....m kraju naprawdę nie jest łatwo
Pozdrawiam
Franc
PS Info co zabrać a czego nie dam za dwa tygodnie
Bardzo proszę do 8 czerwca aby przysłać imię i nazwisko, nr paszportu ( od kiedy do kiedy ważny -dzień, miesiąc, rok) i datę urodzenia - na mój mail biuro@adrenalinka.pl - w celu wyrobienia zaproszeń !
Następnie do 2o czerwca u mnie muszą być :
wszystkie paszporty wraz z 2 aktualnymi zdjęciami
wypełniony wniosek wizowy dla każdego członka ekspedycji:
http://www.rusemb.pl/images/pdfdoc/visa/pol_form_a4.pdf - komputerowo
lub
http://www.rusemb.pl/images/pdfdoc/visa/pol_a4.pdf - ręcznie
Opłata za wizę i ubezpieczenie ok. 80-120 zł- będę wiedział wkrótce i dam znać. Opłata za wyprawę 1500 zł załoga + 300 osoba dodatkowa. Dzieci do lat 12 za darmo. Konieczne również 20 euro na osobę dla przewodników !
Paszporty wraz z wizami i ubezpieczeniem dostarczę na miejsce spotkania 18 lipca.
Jedziemy na 2 grupy po 7 aut - jedną prowadzę ja a drugą Jarek 9mm wraz z Patrykiem. Przez 2 dni towarzyszą nam przewodnicy lokalni. Obwód to trudna wyprawa i NA PEWNO będziemy mieli kłopoty z Policją i Gaiem. Także przygotować się trzeba na żmudne kontrole i dawanie w łapę. Ja postaram się zapewnić całkowitą legalność ekspedycji ale Rosja to nie Białoruś.
Dokumenty samochodu- POlisa OC ( Rosja), jeżeli auto nie jest na nas to notarialnie potwierdzone ( po rosyjsku) upoważnienie do użyczenia auta, Dowód Rejestracyjny z ważnymi badaniami technicznymi.
Opłata za registrowkę to ok. 30 zł osoba na miejscu.
Pracuję nad tym byście byli zadowoleni ale w tym popier.....m kraju naprawdę nie jest łatwo
Pozdrawiam
Franc
PS Info co zabrać a czego nie dam za dwa tygodnie
@Franc,
chyba mała instrukcja obsługi do wniosku by sie przydała
punkty 7,8,9,10,11,13,14,15 warto zestandaryzować...
chyba mała instrukcja obsługi do wniosku by sie przydała
punkty 7,8,9,10,11,13,14,15 warto zestandaryzować...
Disco TD5
oczywiście wszystko to podam jak przyślecie mi dane do zaproszenia i je dotanę
Na wypełnienie wniosku będzie cały tydzień 
jak będziecie robili zdjęcia to koniecznie do "wizy rosyjskiej" cokolwiek to znaczy 
takie jak do białoruskiej - generalnie standard- fotograf będzie wiedział. Inne foto jest do paszportu i chyba do wizy amerykańskiej 
Apeluję o przysyłanie danych POTRZEBNYCH DO ZAPROSZEŃ- żeby nie było tak jak w zeszłym roku !!!
Dotychczas dostałem tylko jedne dane od Rav'a
Franc
Dotychczas dostałem tylko jedne dane od Rav'a
Franc
Z ekspedycji zrezygnowali już : Igor, Sergiusz, Tomek i Tata - jedziemy więc jedną kolumną.
Proszę o poważne deklaracje uczestnictwa !!!!
Proszę o poważne deklaracje uczestnictwa !!!!