XI Zmota Challenge

Rajdy i imprezy przeprawowe, sportowe, maratony
Np. Dakar, Zmota Challenge, Africa Race, Pomerania, Zmota Trophy, Croatia Trophy, Zmota Sprint, Iron Man Offroad Challenge itp.

Moderator: franc

ka_sia

Re: XI Zmota Challenge

Post autor: ka_sia »

kalia pisze:jak już tak szalejecie, to ja się zgłaszam do sędziowania, coby nikt mnie nie wygryzł z mojej posady :D
blondyna pisze:To i ja się zgłaszam do sędziowania w pakiecie z Kalią:)
To wzruszające. Wszystkie dzieci mojego męża zawsze silne, zwarte i gotowe. Dzięki. Przyszywana mama
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Post autor: franc »

60 miejsc wolnych do limitu pozostało :)
Będzie się działo Panie i Panowie 8)
Awatar użytkownika
Toma

Post autor: Toma »

Ło matko i córko - Franc - żyjesz ???
Bo niektórzy zaczęli się zamartwiać......

:shock:
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Połowa miejsc zajęta ! Na 40 przed imprezą to dobry wynik :) Za tydzień foto relacja z przygotowań :wink:
Awatar użytkownika
Stang
Kontakt:

Post autor: Stang »

Taka cisza jakaś tu panuje :? wszyscy się zbroją na wojnę czy jak :?: przecież to Zmota a nie wyścig zbrojeń czy srajd... u mnie suza stoi i cierpliwie czeka na wyjazd i jazdę bez ciśnienia na taś...tasiu powoli do celu a zamiast serwisu planuję zabrać ze sobą katering co by pikniki z ciepłymi posiłkami po drodze uskuteczniać :mrgreen:
Była Zuza evoIII :(
Załoga Ostrołęcko - Ełcka extrem Stang-Cichy
Jeep WJ
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

No już jesteśmy. Trasa ułożona i dogadana. Roadbook liczy 48 km powracamy więc do tradycji starych Zmot. Jest piękny i widoki w jesiennym słońcu zapierają dech w piersiach. Zrezygnowaliśmy z wszystkich ciągowych gnojów i kanałów. Będzie sporo techniki ale też nie zabraknie błota i operacji inżynierskich. Miłośnicy trawersów będą mieli co robić ale apelujemy o naprawdę rozważną jazdę. Sporo wąwozów dla Turystyka. Generalnie próby w większości wspólne będzie więc można pomagać sobie nawzajem. Moim zdaniem trudna edycja ale jak nie ma gnojów w stylu Syberiady, Biomasy czy Highway to Hell to jakoś przejedziecie. Bankiet w knajpie w Rutce. Organizujemy dojazdy i powroty z Bazy u Krysi.
Chyba wszystko rozstrzygnie się na Orzeł Wylądował bo ten kożuch naprawdę jest wymagający ( to tylko 90 m !)
Sporo taśm żeby wymusić trawersy. 4 sędziów jeszcze jest potrzebnych - proszę o deklarację !
Do obaczyska w Rutce
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Sprawa bardzo ważna. Turystyk w tej edycji będzie bardziej zbliżony w Waszym pojęciu do Turystyka jako takiego. Próby możliwe do przejechania ( ale nie na kołach rzecz jasna :wink: ) przez samochody wyprawowe. Potrzebne długie tasmy, trapy i winda. Nie ma hardcoru takiego jak na poprzednich edycjach, co nie znaczy, że się nie narobicie. Ekstrem jak zwykle- raczej przrąbane :) W Turystyku na tej edycji nie startują auta typu zmota !!!!. Tego typu pojazdy zapraszamy na trasę ekstremalną - można się na niej wiele nauczyć a te trudniejsze próby po prostu ominąć. Na Zmocie bowiem nie chodzi o rywalizację pomiędzy załogami a próbę zmierzenia się z trasą.
Awatar użytkownika
rad-t

Post autor: rad-t »

Marcin, a mnie wpisałeś na sędziowanie ? jak nie to już masz tylko 3 potrzebnych :)

tylko jakąś miejscówkę z drewnem na ogień poproszę :D
Autobus czerwony
http://www.explorerfanklub.org.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

No to pięknie Radziu - bedziesz miał dobrą miejscówkę !
Awatar użytkownika
Stang
Kontakt:

franc pisze: Chyba wszystko rozstrzygnie się na Orzeł Wylądował bo ten kożuch naprawdę jest wymagający ( to tylko 90 m !)
to coś ala zeszłoroczny Hendrix :?:
bo jeśli tak to tylko quady i waga lekka :twisted: a wszystko inne 4m do jądra :mrgreen:
Jeep WJ
Awatar użytkownika
Stang
Kontakt:

A... już doczytałem dawna Jabba tam robiłem za kotwicę skorpionowi... no to będzie gruuubo :twisted:
Jeep WJ
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Hendrix też jest tym razem w wersji mocno skróconej :) No, trochę błota musi być bo inaczej skończycie w 10 godzin.
Serio to Hendrix, Jabba, Piggy - w sumie może 150 m gnoju. Reszta technika no i trochę kombinacji jak to Zmocie. W końcu to Komandosi :mrgreen: Będzie z chlebkiem i tak jak napisałem nie wystarczy V8 pod maską - trzeba jeszcze umieć rozkminiać teren 8)
Malgosiawawa

Post autor: Malgosiawawa »

Franc zapisz i nas Gośka i Jacek turystyk.
as1

Post autor: as1 »

a czy to jest ta sama Gosja i ten sam Dżack co to lubio bez przedniego napędu pędzić po Biełarusii?
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

To oni zaiste :)
ODPOWIEDZ