Imprez w kalendarzu bez liku, niektóre drogie, niektóre tanie trzeba umieć wybrać.
Ja scharakteryzuję tylko kilka, o których wiem bo byłem lub słyszałem z ust ludzi wiarygodnych, że wszystko wporzo i super impreza super
1. Mazowieckie Bezdroża org. Zebra klub Sochaczew- Piękny teren, mądre próby i profesjonalna organizacja. Klasyczna przeprawówka bez jazdy nocnej.
2. Kotkowskie Żwirki org. ??? - Impreza przeprawowa na wysokim poziomie organizacyjnym. Ciekawe próby i mało ciśnienia.
3. Ukręcona Półośka org. Benes- Impreza nawigacyjno przeprawowa na Pomorzu. Profeska
4. Bobek Trophy org. Kamil - Hardcore madafaka przeprawówka w pełnym tego słowa znaczeniu. Profesjonalna organizacja i miły klimat.
5. Bacówka Off road org. Błoto Doktor- Górska przeprawówka z dużą ilością trudnych prób. Organizacja na wysokim poziomie.
6. Poland Trophy org. Euroforum. Wielka Pompa, mało jeżdżenia. Dla koneserów jezdy między taśmami wśród fleszy i TV. Może się rozkręci chociaż to już dwa lata. Trochę przerost formy nad treścią. Organizacja na bardzo wysokim/europejskim poziomie.
7. Wilcze Echa org. Kosa, Igor i Maciek Spotkanie familijne w Bieszczadach. Sporo jazdy terenowej trudnej i sporo zwiedzania. Profesjonalna organizacja i zaangażowanie orgów.
8. Maramuresz org. Maramuresz.com czyli Misiek i Czesio
Fajna włóczęga po górach Rumunii i Bułgarii. Perfekcyjny roadbook i miłe towarzystwo. Musisz sobie umiec radzic sam - nikt Ci ognisa nie zrobi
9. Pomerania org. NJZ. Przeprawówka w kilimacie Mazurskich Wertepów.
300 km trasy. próby terenowe i paraharcerskie zadania. Dla smakoszy ale tereny suuuuuuper. Dużo Dunów i Angoli.
10. Magam Trophy org. Wojtek Gołębiowski. Trudna impreza sportowo przeprawowa o profesjonalnym poziomie organizacyjnym. Chyba polski wzór imprezy off roadowej
Dopisujcie swoje wrażenia i imprezy, to był tylko bodziec ....