Rajdy i imprezy przeprawowe, sportowe, maratony
Np. Dakar, Zmota Challenge, Africa Race, Pomerania, Zmota Trophy, Croatia Trophy, Zmota Sprint, Iron Man Offroad Challenge itp.
Chylę czoło przed doświadczeniem szefa ale pozwolę sobie przypomnieć że bagienne pojazdy mają wielkie koła. Przy ciśnieniu w oponie bliskim 0 nacisk na podłoże będzie minimalny. A cięższy ani większy nie będzie a nawet odwrotnie, takie mam założenie. Wyrzucę całe zawieszenie i piasty dam sztywno do ramy.
Liroz pisze:Mam nieodpartą ochotę zamontować boggery 44x19,5 do mojego auta. Wtedy się skończą żarty
fakt, zaczie sie tragikomedia
żeby ruszyć spod świateł trzeba bedzie reduktor wrzucać, dobrze ze w geli synchronizowany, to w zasadzie można bedzie zrobić taki pneumatyczny przełącznik jak w tirze jest i bedzie pstryk mała skrzynia, pstryk duża skrzynia ;)
Ale przecież te wszystkie Suzi z czołówki to takie monstery, w stosunku do masy ich koła są gigantyczne. Ja chcę tylko tych samych proporcji a rezygnować z przestronności Geli nie chcę.
Jak będę miał budżet to do wiosny coś się urodzi
Sałat, jak długo Wam jeszcze zeszło na Higway ? Bo zdaje mi się że byliście wklejeni przodem jak robiliśmy pieczątki. Nie podjeżdżaliśmy bo była już akcja ratunkowa i baliśmy się że się zarwie grunt
Ewgienij -komandor Ładogi mi opowiadał, że tam też rosną drzewa Dywanów nie jest tak dużo- chyba, że w klasie PROTO choć ta mam nadzieję, że nam nie grozi
A tak na poważnie- strasznie bym chciał pojechać w przyszły roku Kleszczykiem- zobaczymy teraz test na ukręconej półośce i będziemy mieli jeszcze pół roku na poprawki
A nie auto się nie poszerzy/podwyższy ani o centymetr teraz ma 200cm i będzie miało 200. Prześwit zasadniczo wzrośnie (dyfry schowane), gładkie płyty osłonowe pod całym spodem. Oczywiście bez piast zwolnicowych, skręcania hydraulicznego i centralnej regulacji ciśnienia się nie obejdzie. Osie się trochę rozejdą (z konieczności) tak że kąt najazdu i zjazdu będzie 90°, bez skracania pojazdu.
PS żadnej zabawy w piaskownicy, tylko PROTO!
Ostatnio zmieniony 28 października 2008, o 22:58 przez Liroz, łącznie zmieniany 1 raz.