VITYS za ORŁEM 2009

Rajdy i imprezy przeprawowe, sportowe, maratony
Np. Dakar, Zmota Challenge, Africa Race, Pomerania, Zmota Trophy, Croatia Trophy, Zmota Sprint, Iron Man Offroad Challenge itp.

Moderator: franc

Awatar użytkownika
nietoperz

Post autor: nietoperz »

franc pisze:Na 90% tak :)
Hej, jak tam impreza? Będzie, nie będzie? W tym roku, czy w przyszłym?
Jakoś wyglada na to, że nic się nie szykuje, ale może się mylę?
Fajnie byłoby wiedzieć, bo trzeba to sobie zaplanować.

Pozdrawiam, nietoperz
Tomcat Nietoperz
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Post autor: franc »

Sprawa wygląda tak:

Jesteśmy po słowie z Litwinami :) - Umowy podpiszemu w wakacje.
Trasę układamy w lipcu 8) potencjał jest taki, że przez nastepne 10 lat właściwie nie potrzeba powtarzać prób :lol: - potrzebne to jest do akceptacji leśników, ekologów i samorządu.
Ale żeby zorganizować imprezę na poziomie europejskim potrzebuję czasu. Logistyka, sponsorzy, reklama, zagranica itp itd.
Częściowo nowe tereny przygraniczne pokażę na ZMOCIE w październiku.
Proponuję zatem uzbroić się w cierpliwość i dać nam szansę na wiosnę 2009- teraz byłoby to naginanie siebie i ludzi dla pewno z 15-stu załóg :? więc wydaje mi się, że nie warto tego robić na łapu capu.
Tych, którzy są zawiedzeni serdecznie przepraszam i zapraszam na wiosnę 2009.

Ramowy program Vitysa będzie wyglądał tak:

I dzień
Suwałki- prolog i I etap wiodący do Rutki ( około 6-OS-ów przeprawowych sędziowanych ) Polska
II dzień
Pętla przeprawowa dzienna dla PL-2 i PL-3 i pętla przeprawowa nocna dla PL-0 i PL-1 ok. 6 prób odcinkowych sędziowanych + dojazdówki. Polska
III dzień
Baja-60 km maraton prędkościowy na pasie przygranicznym. Przenosiny bazy i zaplecza technicznego na Litwę. Obsługa załóg przejeżdża w/g "czarnego" RB :wink: do ośrodka na Liwie. Rzeczy osobiste zawodników sa transportowane w kontenerach. Polska/Litwa
IV dzień
Pętla przeprawowa dzienna dla PL-0 i PL-1 i pętla przeprawowa nocna dla PL-2 i PL-3 ok. 7 prób odcinkowych sędziowanych + dojazdówki. Litwa
V dzień
Rzeźnia przeprawowa. 20 km bagien i gór. 10 -OS-ów sędziowanych. Litwa
Oczywiście zorganizujemy Park Maszyn, noclegi,wyżywienie, tabele z wynikami czasowymi i kafejkę internetową.
NA PEWNO NIE BĘDZIE ELEKTRONIKI. KAŻDY Z OS-ów sędziuje dwóch sędziów z pomiarem czasu.

Więc sami rozumiecie, że do takiej organizacji potrzeba tochę czasu a szczerze powiedziawszy ostatnio mam mieszane uczucia co do naszego środowiska i poważnie zastanawiam się nad sensem działania w ogóle :roll: :roll:

Jeszcze raz przepraszam zawiedzionych i mam nadzieję, że spotkamy się na wiosnę 2009. Szczegóły powinny ukazać się na stronie.
Marcin Francuz
Awatar użytkownika
MikeWs

Post autor: MikeWs »

No Francek jak mi mechanik samochodu na rower nie przerobi przez ten sezon, to nadal czuję sie zaproszony, choćby i za kilka lat :D
Ważne żeby wogóle ta impreza się odbyła bo przez ten już chyba rok zapowiedzi to ludziska takiego apetytu na Vitys nabrali że szok.
Spokojnie przygotowuj, załatwiaj. My poczekamy i jak zwykle państwo będą zadowoleni.

Pozdrawiam
Mike
Wind is the power, no wind is the pleasure.
Awatar użytkownika
nietoperz

Post autor: nietoperz »

super, dobrze wiedzieć, jak sytuacja wygląda
z tego co piszesz impreza zapowiada się ciekawie, jak tegoroczny magam ;)
ciekawa koncepcja z rozdzieleniem startow roznych klas na dzien i noc - bedzie mozna pokibicowac kolegom

mam nadzieje, ze na Zmocie opowiesz nam cos wiecej na temat Vitysa i porozdajesz wpisowe za wytrwalosc ;)
Tomcat Nietoperz
Damian

Post autor: Damian »

no, w sumie to dobrze że ten termin się odwleka, z samochodem zdążę, bo na dziś mam projekt w 80%, jeszcze tylko przełożenia i blokady (może przed zmotą)

oby tylko na planowany 2009 kasy starczyło, oby...
Awatar użytkownika
L80

Post autor: L80 »

franc pisze:Sprawa wygląda tak:

Więc sami rozumiecie, że do takiej organizacji potrzeba tochę czasu a szczerze powiedziawszy ostatnio mam mieszane uczucia co do naszego środowiska i poważnie zastanawiam się nad sensem działania w ogóle :roll: :roll:

poprosze o wątku rozszerzenie
cóż takiego umysł twój zaprząta i zmartwienia zadaje
Awatar użytkownika
Granat
Kontakt:

Re: VITYS za ORŁEM 2009

Post autor: Granat »

Czekam cierpliwie na info . Vitys musi się odbyć chocby nawet w 2010 roku . Widziałem kawałek tej Litwy i chcę zobaczyć więcej :D :D :D
Nigdy nie mów będę bo nie będziesz Zawsze mów Jestem
Awatar użytkownika
9mm

Post autor: 9mm »

granat , nie nerwowo , zdążysz. Widzę ,że się na wszystkie imprezy spod znaku Z zapisałeś , więc najpierw musimy powtórkę kolacji u Pani Krysi wykonać , a potem sam ci całą litwę pokażę :D . pzdr. Jak winda ?
Adas A

Post autor: Adas A »

Co słychać w temacie Vitysa?

Fajna inicjatywa była, znając podejście orgów, można zakładać, że byłoby cool. Coś było mówione o wiośnie tegorocznej, ani widu ni słychu, a plany przecież tak szeroko i szczegółowo już zakrojone, hm?
ODPOWIEDZ