No to Roadbook zamknięty i gotowy
Trasa liczy 68 km i znajdziecie na niej
13 pieczątek dla klasy PL 0
40 pieczątek dla klasy PL 1
oraz 53 pieczątki dla klas PL 2 i PL 3
+ fajowy piaskowy TRIAL w innym miejscu niż dotychczas
Jak zwykle staraliśmy się aby próby były urozmaicone i aby BYLI PAŃSTWO ZADOWOLENI
Nie wiem jaka będzie przyszłość Zmotki, ponieważ tereny, po których się poruszamy w wiekszości są objęte systemem NATURA 2000.
Udało się wypracować kompromis z LP i ekologami ale
UWAGA:
PODCZAS CAŁEJ IMPREZY BĘDZIEMY WIZYTOWANI prze EKOLOGÓW- co z tego wyniknie zobaczymy ???
Ja osobiście się nie obawiam o Was bo większość załóg znam ale nie wiem co tym Państwu może się nie spodobać .....
Mam nadzieję, że naszą postawą przyczynimy się do zmiany świadomości o off roadzie.
Wiem, że nawet mieszkańcy okolic Długosiodła dzwonią do organizacji ekologicznych z protestami w sprawie imprezy a niektórzy wyżej sytuowani próbują nawet wykorzystywać swoje stanowiska ..... nie boję się ich ponieważ wiem, że to co robimy absolutnie nie szkodzi przyrodzie. A poza tym wszak istnieją jeszcze sądy w tej krainie.
Cóż taki kraj i jak to mówią- nie ma co się kopać z koniem ale trochę szkoda bo i tereny pięknie i ludzie fajowi.
Każda załoga otrzyma wór na śmieci i będę miał osobistą prośbę aby czyścić okolicę trasy, żeby choć trochę dobrego po nas pozostało.
Do zobaczenia w Długosiodle
PS Podaję nazwy prób
Zrąb - jak nazwa wskazuje
Rzeczka Kosteczka- przeprawa
Ucho Igielne- ciasnawo
Enter Sandman & Stok- stromy zjazd z piaskowej góry
Raz do Turcji się wybrałem- rzeźnia
Siostrzeńcy Kaczora Donalda-rzeżnia na maksa
Borsucza Górka- trawers
Stary ale Jary- zabawa w płytkim strumyczku
Vistula- 300 m czegoś rzadkiego w polskim off roadzie
Everest- znacie i lubicie stromo do góry