Józefów Mazovia Maraton nadchodzi !!!

Bike marathony np. Mazovia MTB, Poland Bike, Skoda MTB Marathon, CrossCarpatia itp.

Moderatorzy: franc, Student

Awatar użytkownika
imbir

Józefów Mazovia Maraton nadchodzi !!!

Post autor: imbir »

Ze strony http://www.mazoviamtb.pl" onclick="window.open(this.href);return false; skopiowane "Trasa jest kwintesencją mazowieckiego kolarstwa terenowego.Ze względu na swój interwałowy charakter oraz ilość piaszczystych odcinków, jest dość wymagająca kondycyjnie. Może sprawić wiele trudność zwłaszcza początkującym maratończykom. Na trasie znajduje się wiele gwałtownych, krótkich podjazdów oraz raptownych zakrętów. Na zjazdach trzeba zwracać uwagę na uskoki oraz poprzeczne korzenie. Sporo pojedyńczych ścieżek utrudniających wyprzedzanie. Około połową trasy będą jednak twarde, leśne dukty. Dystans Hobby poprowadzony jest po znacznie łatwiejszym terenie, który nie sprawi większych problemów. Jedynym utrudnieniem będą łaty piasku. Zalecane ogumienie: agresywny bieżnik, 2-2,5 cala, średnie ciśnienie". Mam nadzieję, że nie będę leżał jak zwykle w Józefowie :-)
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
benia

Re: Józefów Mazovia Maraton nadchodzi !!!

Post autor: benia »

Może będzie padał deszcz wtedy piach nie będzie taki sypki :mrgreen:
Awatar użytkownika
imbir

Rok temu skrócili trasę o 10 km, żeby ludzie nie padli od upału. Masakra była, ale fajnie :-) Wąsko jest i ciężko wyprzedzać. Tworzą się na początku korki. Zobaczymy. Rok temu miałem fatalną średnią ok 16 km/h.:-)
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
benia

Ja w Józefowie raczej nie wystartuję.
Czasami jeżdżę rowerem ale bardzo rzadko.
Może pojadę pokibicować jak Andrzej będzie startował.
Od Mławy był raz pojeździć na rowerze więc przygotowuje się ostro :mrgreen:
Awatar użytkownika
imbir

benia pisze:Ja w Józefowie raczej nie wystartuję.
Czasami jeżdżę rowerem ale bardzo rzadko.
Może pojadę pokibicować jak Andrzej będzie startował.
Od Mławy był raz pojeździć na rowerze więc przygotowuje się ostro :mrgreen:
Zobaczysz jak jest i może się przekonasz. Mało pań jeździ i pudło wcale nie jest wykluczone w Twoim przypadku. Polecam Jabłonną - start u siebie :-)
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
benia

imbir pisze: Polecam Jabłonną - start u siebie :-)
Jak u siebie to bardziej Istebna :D
Awatar użytkownika
imbir

benia pisze:
imbir pisze: Polecam Jabłonną - start u siebie :-)
Jak u siebie to bardziej Istebna :D
Istebna jest zdaje się 19.09.09 r. :-) Niektórzy jadą :-)
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
benia

Pewnie jedzie Jarek i Andrzej :?:
Awatar użytkownika
imbir

benia pisze:Pewnie jedzie Jarek i Andrzej :?:
Jarek vel Nowik jedzie na 100%, a Andrzej vel Mikołaj nie wiadomo. Jeden z najtrudniejszych polskich maratonów.
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
benia

Z tego co czytam na stronie maratonów Mazovia MTB to Mega w Józefowie odbędzie się na trasie długości 44 km, więc krócej niż w Mławie.
Do tego jeszcze teraz trochę polało, sławne piachy Józefowskie powinny się trochę ubić.
Same plusy.
Aż żałuję że nie jadę :mrgreen:
Awatar użytkownika
ap4x4

Post autor: ap4x4 »

Oglądam właśnie wyniki z Józefowa.
Gratuluję Panowie.
Ale Andrzej super idzie po bandzie :D jest już w >2< sektorze
Y61 SUPER + SCOTT
Awatar użytkownika
Nowik

Post autor: Nowik »

imbir pisze:
benia pisze:Pewnie jedzie Jarek i Andrzej :?:
Jarek vel Nowik jedzie na 100%, a Andrzej vel Mikołaj nie wiadomo. Jeden z najtrudniejszych polskich maratonów.
Ja tu ostatnio nie zaglądałem :( a kolega Imbir wysłał mnie już na 100% do Istebnej :shock:
Z wielką chęcią bym tam wystartował. Znowu 4h wyrypy na trasie (Kraków zrobiłem w 4:02).
Szukam chętnych. Aby poważnie sobie pojeździć to trzeba zrobić wypad na 3 dni. Wyjazd w piątek w południe, powrót w niedzielę po śniadanku, ew. po porannym rozjeździe.
BEZ IMBIRA NIE JADĘ !!!! :twisted: Pracuję nad nim od pewnego czasu aby zaliczył góry, ale chyba jestem słabym motywatorem :| Andrezj, Benia, Andrzej (Mikołaj) organizujcie ekipę. Jest jeszcze czas.
Samemu chyba odpuszczę i możemy zrobić Radom lub Tour de Kazimierz n/Wisłą.
...kto nie był w Nowinach, to nie był nigdy na maratonie??
Awatar użytkownika
imbir

ap4x4 pisze:Oglądam właśnie wyniki z Józefowa.
Gratuluję Panowie.
Ale Andrzej super idzie po bandzie :D jest już w >2< sektorze
Dzięki, dzięki :-) Nie było tym razem "Pustynnej burzy", więc dało się pojechać. Twardo. Trochę ciasno, przy wyprzedzaniu. Parę niezłych podjazdów. Nowy zawodnik naszej drużyny się pojawił na debiucie i mam nadzieję jeszcze z nami wystartuje. Mi osobiście sprzęt zawiódł (mała koronka suportu nie wchodziła) i musiałem przepychać sztywniejsze podjazdy na środkowej, a tego nie lubię. Jedno OTB poważne na szybkości z góry, wbiłem się przednim kołem w betonowy słupek. Na szczęście lądowanie w piachu i zero obrażeń ciała i sprzętu. :-) Wynik Andrzeja rzeczywiście respect !!!
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Post autor: franc »

Maraton był wspaniały. Jedna z najładniejszych tras jakie jechałem w cyklu MTB Mazovia Tour :mrgreen:
Po dokładnym przeliczeniu uzyskłem czas 2.23 czyli ze 2 min wolniej od Imbira- ciekaw jestem czy dałoby to awans do jakiegos sektora :?:
Bardzo fajna techniczna trasa, z duzą ilością podjazdów, karkołomnych zjazdów, lawirowania między drzewami, piachu i nawet było troszkę błotka. Dystans ok. 44 km jest dla mnie wymarzony bo aż tak nie daje dupie w dupę :wink:
Po maratonie mtb wziąłem natomiast udział w drugim maratonie u Wuja tym razem wódczanym :wink:
Do domu dotarłem o 22.00 z pieśnią na ustach i zanurzywszy twarz w poduszcze a nie zdejmując opakowania oddałem się Morfeuszowi :mrgreen:
Awatar użytkownika
imbir

franc pisze:Po dokładnym przeliczeniu uzyskałem czas 2.23 czyli ze 2 min wolniej od Imbira- ciekaw jestem czy dałoby to awans do jakiegos sektora :?
2.23.00 daje 368 punktów sektorowych czyli 5 sektor. Gratulacje. Niestety z tego co wyczytałem na forum Mazovii, czołówka się w lesie pogubiła, czekała potem na innych i zaczęła się ponownie porządnie ścigać na 12 km przed metą. W związku z tym nasze wyniki są zawyżone. Już myślałem, że taki dałem gaz :-) Jakieś 10-15 min trzeba by dodać do naszych czasów, czyli 7 sektor. Też nieźle.
Ostatnio zmieniony 7 września 2009, o 11:10 przez imbir, łącznie zmieniany 1 raz.
Jean de Gribaldi
ODPOWIEDZ