Przedostatnia prosta Mazovia MTB Radom 2009

Bike marathony np. Mazovia MTB, Poland Bike, Skoda MTB Marathon, CrossCarpatia itp.

Moderatorzy: franc, Student

Awatar użytkownika
ap4x4

Re: Przedostatnia prosta Mazovia MTB Radom 2009

Post autor: ap4x4 »

Proponujecie nam przejście do innego klubu :D
No nie wiem, musimy się z Mikołajem zastanowić :mrgreen:
PS
Jednak musicie wiedzieć tanio nie będzie :D
Y61 SUPER + SCOTT
Awatar użytkownika
imbir

Post autor: imbir »

Artur pisze:próbuję pożyczyć relingi rowerowe od kolegi. Jest więc szansa na jeszcze jeden samochód. Żona nie bardzo pała chęcią wyjazdu więc pewnie będą ze 2 miejsca wolne (za moim fotelem raczej nie ma już miejsca :? )
Musimy ustalić, jak jedziemy, żeby każdy swoim nie jechał :-)
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
imbir

Amikolaj pisze:Hej Hej! Zarejestrowalem sie i teraz bede was zanudzal.
- W piatek chetnie kawalek sie przejade po latwym. tak 30km, zeby sie nie forsowac przed niedziela.
To może dołączysz gdzieś na trasie. My startujemy ok. 17.00 spod Lasu Kabackiego, kierunek Jana Rosoła, ścieżką rowerową przez Dol. Służewiecka, Jana Sobieskiego, Stegny, Belwederską, Agrykola w dół, Rozbrat. i z powrotem.
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
Nowik

Post autor: Nowik »

Wreszcie!!! Po 5 sezonach strartów należę do jakiegoś teamu :D Tylko czy dobrze wybrałem? :wink:
Z umawianiem się na transport do Radomia musze poczekać do piątku. Zdrówko trochę szwankuje i zobaczymy co z tego wyniknie :|
Imbir, jesteśmy na telefonie, czy w piątek zgarniesz mnie z Ursynowa.
...kto nie był w Nowinach, to nie był nigdy na maratonie??
Amikolaj

Post autor: Amikolaj »

- Co do opon: nie, Racing Ralph to wedlug mnie opona ciezka, terenowa. Nie moge niestety operowac nazwami bo opony mam w garazu u Matki, wiec opisowo:
założę na przod taka opone co ma po srodku tylko fakture odprowadyajaca wode, ale zadnych wypustek a na bokach takie prostokatne wypustki. Na tyl zas Michelina, ktory wyglada w podobnie jak RR ale ma drobniejsze te wypustki i troche mniej wystajace. W ten sposob niweluje opory toczenia, na zakretach utrzymuje przyczepnosc na przodzie a na tyle caly czas ją zachowuje. Tylko mi nie mufcie, ze za duzo kombinuje ;-)
- co do piatku to pisze sie na start w Lesie kabackim o 17stej, napiszcie dokladnie gdzie.
- team zmienilem juz. a co, zawsze łatwy byłem.
Awatar użytkownika
Nowik

:mrgreen: No i się zaczęło. Debata nt. opon. :mrgreen:
RR nie są ciężkie - jeśli chodzi o wagę fizyczną - 460-480gr. Fakt posiadasz nowe RR, które mają większe kwadratowe wypustki (poprawili trzymanie na mokrym) niż w moich RR ze strarym bieżnikiem. Na co dzień używam typowych semi-slicków: obecnie Kenda Cobra 2.0 (500gr), kiedyś kilka kompletów Maxxis Warmdrive 1.9 (ok.500gr). To jest o czym piszesz. Tylko ich rozmiary są zawyżone i przez to są sporo węższe niż RR 2.1. A ja spodziewam się piachu do którego pasuje duża szerokość i mniejsze ciśnienie. Gdyby było 75% asfaltu.....
... a i tak to my pedałujemy, zawsze mogę założyć NN.
Najważniejsze, aby guma była gumowa i obracała się do przodu :wink:
Awatar użytkownika
imbir

Nowik pisze:Wreszcie!!! Po 5 sezonach strartów należę do jakiegoś teamu :D Tylko czy dobrze wybrałem? :wink:
Z umawianiem się na transport do Radomia musze poczekać do piątku. Zdrówko trochę szwankuje i zobaczymy co z tego wyniknie :|
Imbir, jesteśmy na telefonie, czy w piątek zgarniesz mnie z Ursynowa.
W piątek podjadę pod Twój dom koło 17.00. Jakby coś się działo to zadzwonisz.
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
imbir

Amikolaj pisze:- napiszcie dokladnie gdzie.
To koło 17 ruszamy z rogu Jana Rosoła i Kazimierza Jeżewskiego. Ja będę jechał od Lasu Kabackiego, a Nowik mieszka w pobliżu.
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
benia

Post autor: benia »

Jak będzie się Wam chciało w piątek trochę więcej pokręcić pedałkami to zapraszam do Legionowa jakiś bufet zorganizuję :D
Artur
Kontakt:

Post autor: Artur »

no to mamy 2 maratony na zbieranie punktów
Co robię?
Piję herbatę.... z Imbirem
Awatar użytkownika
imbir

benia pisze:Jak będzie się Wam chciało w piątek trochę więcej pokręcić pedałkami to zapraszam do Legionowa jakiś bufet zorganizuję :D
Może w sobotę za tydzień, jakby pogoda była to byśmy objechali traskę w Jabłonnie?
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
imbir

Nowik pisze:Wreszcie!!! Po 5 sezonach strartów należę do jakiegoś teamu :D .
O pardon, a "Browarnaja Kamanda Baltica" to co ?:-) Tylko chętnych nie było :-)
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
Nowik

Oooooo tak! Baltica była, tylko zawodników było dwóch :? Była lepsza bo na starcie miała teamowe koszulki. Zrobiliśmy nimi z Imbirem trochę zamieszania na trasie - CCCP na czerwonyc paskach robiło swoje :twisted: Nawet na forum w 2006 pojawił sie tekst "... podziękowania dla pana w radzieckiej koszulce..." :lol: :lol:
Adrenalinka.pl ma juz zawodników tylko jakie barwy?
Na początku sezonu chcieli mnie zwerbować chłopaki z TVP Sport do ich drużyny grupetto.pl ale tam regularnie jeździ tylko Piotrek Sobczyński i Wojtek Pielesiak (młody z Łodzi - ożenił się latem i ma chwilowy :wink: szlaban na maratony, choć byłby dobrym rywalem dla Mikołaja), a zapisało się wiele znanych dziennikarskich nazwisk, tylko co z tego :mrgreen:
Dobrze wyczułem, że coś założymy sami i nie dałek się kupić 8) Oni mają już teamowe stroje :x
Ostatnio zmieniony 16 września 2009, o 09:56 przez Nowik, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
benia

Post autor: benia »

Moja propozycja jest taka:
Mnie podobali byście się w białych strojach i na tym pomarańczowe napisy adrenalinka.pl
To by było na pogodne dni
A na pochmurno-deszczowe jakieś w ciemniejszych kolorach ale też z pomarańczowym koniecznie
A co :D
Awatar użytkownika
imbir

benia pisze:Moja propozycja jest taka:
Mnie podobali byście się w białych strojach i na tym pomarańczowe napisy adrenalinka.pl
To by było na pogodne dni
A na pochmurno-deszczowe jakieś w ciemniejszych kolorach ale też z pomarańczowym koniecznie
A co :D
Pomarańcza napisy ładnie, ale w białym to Plannja jeździ, a to chamy są i mogą nas ludzie mylić. :-)
Jean de Gribaldi
ODPOWIEDZ