Przedostatnia prosta Mazovia MTB Radom 2009

Bike marathony np. Mazovia MTB, Poland Bike, Skoda MTB Marathon, CrossCarpatia itp.

Moderatorzy: franc, Student

Awatar użytkownika
imbir

Przedostatnia prosta Mazovia MTB Radom 2009

Post autor: imbir »

Witam w nowym wątku.
Szykuje się ekipa teamu adrenalinka.pl na walkę w Puszczy Kozienickiej. Niedziela 20.09. start w Radomiu. Limit wjazdu na drugą pętle: 13.00
trudność (1-5): 1. Dystans: 23 km - Hobby, 65 km - Mega, 95 km - Giga. Bufety na pętli: mega (2), giga (3). Tym razem dajemy gazu na prostych. No chyba, ze popada, będzie masakra błotna i nie damy gazu :-).
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
Nowik

Re: Przedostatnia prosta Mazovia MTB Radom 2009

Post autor: Nowik »

Chętni adrenalinkowcy zgłaszać się na forum. Musimy opracować logistykę-transport do Radomia.
Ostatnio zmieniony 9 września 2009, o 10:46 przez Nowik, łącznie zmieniany 2 razy.
...kto nie był w Nowinach, to nie był nigdy na maratonie??
Awatar użytkownika
ap4x4

Post autor: ap4x4 »

Myślę o tym trochę :roll:
Dla mnie jedyny minus to dystans 65 km :evil:
Y61 SUPER + SCOTT
Awatar użytkownika
imbir

ap4x4 pisze:Myślę o tym trochę :roll:
Dla mnie jedyny minus to dystans 65 km :evil:
Trzeba korzystać. Koniec sezonu się zbliża.
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
ap4x4

Tak zgadzam się z tym że trzeba korzystać to ostatnie wyścigi w tym cyklu w tym sezonie.
Dla mnie może nawet ostatni wolny pasujący weekend aby pojechać z tak fajną grupą na wyścig.
Ach tylko te 65 km :?
Chyba że z dziećmi w Hobby :mrgreen:
Y61 SUPER + SCOTT
Awatar użytkownika
imbir

ap4x4 pisze:Tak zgadzam się z tym że trzeba korzystać to ostatnie wyścigi w tym cyklu w tym sezonie.
Dla mnie może nawet ostatni wolny pasujący weekend aby pojechać z tak fajną grupą na wyścig.
Ach tylko te 65 km :?
Chyba że z dziećmi w Hobby :mrgreen:
Mława miała 55 km. 65 km Radomia to "teoretycznie" 1/2 godziny jazdy dłużej niż w Mławie. Mława to były porządne podjazdy, a tu płasko po stole. Jedyne trudności to mają być jakieś piachy, błoto. Miejscowi to nawet nic nie wspominają o tych dwóch górkach, bo nie ma o czym mówić. Wsiądziesz sobie do jakiegoś pociągu i już jesteś na mecie, nawet się nie obejrzysz :-)
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
ap4x4

I właśnie pamiętam Mławę do 30 km później nie wiem co robiłem :)

No dobra kto jedzie ?
Y61 SUPER + SCOTT
Awatar użytkownika
imbir

ap4x4 pisze:No dobra kto jedzie ?
Wszystkie jadą, rzecz jasna :-) Franc, Nowik, Mikołaj, Artur, Ty, ja.
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
Nowik

Na forum Mazovii zamieścili tracki Mega i Giga. Na Mega z gps'a wyszło im tylko 50km. Ciekawe gdzie zgubiło się 15km. Może na początku będzie jakaś mała runda jak w Mławie? :|
Awatar użytkownika
benia

Post autor: benia »

Już niech te 50 km zostanie i żadnych rundek na początku nie dodają.
To może mój Endrju się zdecyduje na start :mrgreen:
Artur
Kontakt:

Post autor: Artur »

chcę wystartować, macie pomysł jak się zabrać do Radomia?
Co robię?
Piję herbatę.... z Imbirem
Awatar użytkownika
imbir

(...) Maraton po dość wymagających ostatnich edycjach w interwałowym Józefowie i pagórkowatej Mławie daje szanse na pościganie się miłośnikom szybszych i twardszych podłoży. Mazovia w Radomiu to doskonały czas zarówno na kolejny jak i pierwszy start w tym sezonie.
Ruszamy z lotniska na którym na pewno nie będzie tłoku, po starcie czeka nas rozbiegówka która tym razem poprowadzona została przy ogrodzeniu lotniska, znikomą ilość asfaltu oraz sporo szutrów cała stawka rozciągnie się w swoich sektorach przed wjazdem do lasu gdzie wreszcie zaczyna się dziać, przeprawa przez strumyk i w teren! Puszcza Kozienicka zaskoczy nas swoją różnorodnością, napotkamy na kilka górek oraz na ciekawe singiel tracki. Powrót w stronę lotniska poprowadzony został przemysłowym fragmentem Radomia.Na Giga tym razem spodziewać się można 30km przedłużonej trasy która składa się głównie z szerokich i twardych duktów leśnych i szutrów, które nie sprawią problemów wszystkim którzy zdecydują się na długi dystans.
No fajnie :-) jeżeli chodzi o transport to trzeba się dogadać, które samochody jadą.
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
benia

Post autor: benia »

Może dwa SUPERPATROLE Andrzeja i Franca.
Wtedy na pewno cały adrenalinka team się zmieści.
Awatar użytkownika
imbir

benia pisze:Może dwa SUPERPATROLE Andrzeja i Franca.
Wtedy na pewno cały adrenalinka team się zmieści.
Nie wiem jeszcze ilu zawodników jedzie. W piątek będę w biurze zawodów to mogę zapisać i opłacić, więc proszę o akces.
Jean de Gribaldi
Awatar użytkownika
Nowik

Jedziemy w piątek razem na Rozbrat? Mi najlepiej pasi ok.18. Zrobimy "wstęp" do maratonu :)
ODPOWIEDZ