Właśnie rozpoczęliśmy oficjalnie przygotowania do chyba naj
Jeżeli podpiszemy Schengen w 2008 to w ogóle nie bedzie problemów- jeżeli nie to również się to załatwi.
W skrócie Vitys za Orłem czyli "W Pogoni za Orłem" to PIĘCIODNIOWA IMPREZA PRZEPRAWOWA o stopniu trudności np. Ładoga Trophy.
Myslę, że po 10 latach organizacji eventów różnych i po 2 latach Zmoty jestem gotowy podjąć się tego wyzwania.
Nigdy nie ukrywałęm, że chciałbym zrobić coś w podobie Ładogi no i wreszcie...........
Zasady bajecznie proste:
4 dni walki na 4 ok. 40km pętlach przeprawowych + tzw. Adventure Day czyli nawigowany przejazd powojskowymi terenami na teren Litwy
Tym razem pętlę będą pokonywane z zasadą kto pierwszy ten lepszy a za każdą opuszczoną pieczątkę 20 min. kary. Nie wolno jednak opuścić więcej niż 20% ogółu powieszonych pieczątek.
2 pętle w okolicach Rutki Tartak i Wiżajn ( charakter górski i bagienny )+
2 pętle w oklicach Pavistitys i Vygreliai ( charakter bagienny, górski i wodny)
Adventure day w środku to około 50km przejazd nawigacyjny podczas którego za każdy odnaleziony punkt nawigacujny zdobywa się bonifikatę w postaci 2 minut.
Klasy:
Proto- konstrukcje dowolne dwuosiowe z kołami max 42 cale i wyciągarką mechaniczną
Extrem- konstrukcje dowolne dwuosiowe z kołami max 39 cali i wyciągarką elektryczną lub hydrauliczną
Wyczyn- konstrukcje dowolne z kołami max 33 cale BEZ WYCIĄGAREK
Trasa i pieczęcie te same dla Proto i Extrem + pieczęcie inne dla Wyczyn.
TERMIN wiosna 2008 ( prawdopodobnie kwiecień )
WPISOWE- 700 Euro ( za dwóch ) obejmuje organizację, pozwolenia, zakwaterowanie ( 4 noce ), wyżywienie podczas całego rajdu i bankiety.
Plus wszystkie inne pierdoły na poziomie Zmoty-kto był ten wie a kto nie to niech się zapyta
SPONSOR STRATEGICZNY: SKF POLSKA i ................................
NAGRODY : pieniężne w każdej z klas ale co za które miejsce to zależy od sponsorów.
LIMIT załóg - 60 na WSZYSTKIE KLASY.
Czekam na wszystkie krytyczne uwagi i powoli zaczniemy sondować czy w ogóle przy takim wpisowym będzie zainteresowanie
Pzdr
FRANC