Białoruś hardcore kwiecień 2015

Ekspedycje i wyprawy z wykorzystaniem samochodów terenowych. Możliwość zapisów na imprezy adrenalinka.pl

Moderatorzy: franc, Student

Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Białoruś hardcore kwiecień 2015

Post autor: franc »

I moja najukochańsza z wypraw - wiosenna Białoruś - nie trzeba się obawiać nazwy wbrew pozorom jest przejezdna dla każdego kto ma MT-ki i sprawną windę. A sok z brzozy nieoceniony - no i te ogniska wieczorne, przestrzeń, zapach błota na tłumiku, eksploracja, nocne rozmowy z Saszką - echhhhhh rozmarzyłem się :)

1. Franc- Suza
2. Piotrek/Małgosia- Toyka całość +wiza ok
3. Maciek - Jeep (zad 600 ok)
4. Tomkon - Jeep ( całość+ wiza ok)
5. ...............
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Re: Białoruś hardcore kwiecień 2015

Powoli bierzemy się za ogarnianie wiz albowiem początek kwietnia to przecież u nas Wielkanoc. Polecam wyprawę bo to jedna z najpiękniejszych włóczęg w naszej ofercie. Szczegóły dotyczące wniosku wizowego przyjdą do uczestników via mail.

Oby do wiosny na Białorusi :)
tomkon

Post autor: tomkon »

Czy ktos sie orientuje: czy mozna zrobic indywidualna wize aby objęła 2 imprezy: Bialoruś hardcore oraz Transbiałorus w czerwcu?
Tomkon
tomkon

Nie wiem co lepiej: jedna wiza na caly okres obu imprez, lub dwie niezalezne wizy indywidualne - wnioskowane na osobnych formularzach, ale zalatwione za jedna wysylka paszportu do ambasady.
U mnie najwazniejszy jest czas, jaki pozostane bez paszportu. Po powrocie ze statku w czerwcu mam tylko 2 dni do wyjazdu na Trans- Bialorus - o ile nic sie nie przeciagnie z moim powrotem.
Tomkon
tomkon

Franc
pytanie dotyczace wnioskow o wize na Bialorus:
W rozeslanym mailowo przykladowym wniosku wizowym:

- pozycja 32 - sa dane ubezpieczenia podrozy z 2014 R. Domyslam sie ze to sa dane nieaktuale - czy ty robisz ubezpieczenie grupowe na te podroz, bo cos tam trzeba wpisac z aktualnymi datami.
Poza tym nasza zaloga prawdopodobnie zrobi ubezpieczenie od kosztow leczenia i NNW indywidualnie (jeszcze do ustalenia), wiec powiedz, czy mozemy wpisac dane z takiego ubezpieczenia?

- pozycja 31 - Srodki na wyjazd - czy trzeba / mozna tam cos zaznaczyc typu karta kredytowa lub gotowka - jakie limity i dozwolone ilosci?

Pisze o tym na forum, aby wszyscy zainteresowani tez mieli wglad.
Tomkon
tomkon

Jeszcze pytanie - eko-oplata 40 Eur:
Przywozimy je w gotowce przed rozpoczeciem imprezy, czy wpacamy na jakis rachunek?

W przypadku wizy indywidualnej, gdzie dokonujemy platnosci? Do Andrzeja?
Tomkon
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Tomeczku jestem na Słowacji więc na szybko.
Gotówka i zbieram na miejscu. Ubezpieczenie jest w cenie wizy i tylko białoruskie i robi je p. Andrzej. Opłata za indywidualne do p. Andrzeja a za grupową do mnie. We wniosku w pozycji ubezpieczyciel wpisujemy Europa to jest nazwa białoruskiego towarzystwa ubezpieczeniowego.
12345

Post autor: 12345 »

Witam wszystkich. Martin,to ja Mikołaj z Brześcia. Bardzo długo nie mogłem się zarejestrować na forum. Co prawda moja nazwa wyszło to brzmi jak tytuł jakiegoś laboratorium substancji. Spróbuję potem go zmienić. Martin, jak podróż na Białoruś? Martwiłem się, gdy był huragan. Wszystko w porządku?
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Cudowna i bajkowa :) Wszystko zgodnie z planem. Jak zwykle sporo 4x4, sok z brzóz, magiczne wieczory, doborowa kompania i wspomnienia, które zawsze będą w naszych sercach. Dziękujemy za przewodnictwo pierwszego dnia. Wszak u Was były wtedy Święta i zawróciliśmy Wam głowy. Będę znowu w czerwcu i lipcu. Pozdrowienia od całej ekipy Mikołaju :)
Petergp

Post autor: Petergp »

Franc, dzieki za niezapomnianą tygodniową impreze , w końcu mogę się odezwać na forum gdyż już doszedłem do siebie - odespałem i zregenerowałem narząd wewnętrzny odpowiedzialny za metabolizm i filtrację :) . i oczywiscie nacieszyłem się "kaflami" :)
Impreza mega - wszelkie odmiany pogody od słońca po grad i prawie tornada :) . Hardcore jak najbardziej , taplanine w bajorach i scieżki na "trakcji" :) ,piły windy i kinetyki .
Wieczory niezapomniane - sok z brzozy i nie tylko wuala - ciekawe swoją drogą czy z naszych brzózek też tak obficie lało by się :) .
Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich - Kasi , Piotra z Małgosią , Maćka któremu zawdzięczamy doznania satyryczne połączone z manualnymi zajęciami przy furze :) .
i oczywiscie dla Tomka - ale tego to mam na miejscu :) .
Pozdrawiam jeszcze raz i dzięki - do następnego razu

Piotrek .

Czekamy na dokumentacje z wyprawy by "lemingom" uzmyslowic jakie to jest fajne :)
tomkon

Super mega impreza, dobrze dopracowana. Przejazdy i próby wymagające, dobrane do charakteru wyjazdu. Nacieszyłem sie do syta.
Dzięki dla wszystkich za dobrą zabawę i pomoc w trakcie podróży.
Białoruś to rzeczywiste idealne miejsce na taką wycieczkę, ludzie serdeczni i uczynni, przedstawiciele władzy (policja, służby graniczne) przyjaźnie nastawieni i nie robiący problemów.
Niezapomniane klimaty na kampach i wieczory z Bulbaszem. Jeden z najlepszych moich wyjazdów.
Tomkon
honki

Post autor: honki »

Dajcie jakieś fotki.
12345

Post autor: 12345 »

mam kilka zdjęć z pierwszego dnia Tylko nie wiem jak je dodać?
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

https://plus.google.com/u/0/photos/1071 ... 7796763265

W końcu obiecane fotki :)

Oj się działo - to jednak jest jedna z najpiękniejszych wypraw - wiosna już za rok na Białorusi :mrgreen:
as1

Post autor: as1 »

bardzo klimatycznie :mrgreen:
ODPOWIEDZ